Een persoonlijke update over 9 jaar That Blonde Woman

Posted on October 11 2023 by Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 0 Comments

Wow, alweer 9 jaar! Maar hoe was het afgelopen jaar?

That Blonde Woman het bedrijf
De blog is slechts een klein onderdeel van het grotere geheel genaamd That Blonde Woman. Voor nu wil ik het eerst hebben over het bedrijf erachter, voordat ik verder klets over de blog. Want het is geen geheim dat de blog dit jaar op de tweede plaats kwam en ik wil graag uitleggen waarom.
Voor 2023 was het mijn plan om alles op alles te zetten voor mijn bedrijf. Ik had een bepaald bedrag in mijn hoofd dat ik dit jaar wilde gaan halen. Als ik dat niet zou halen, dan zou ik besluiten te stoppen met mijn bedrijf. Klinkt heftig, maar ik vind het belangrijk om doelen te behalen en als ik ze niet zou halen, dan vind ik dat ik de keuze moet maken om op een andere manier mijn doelen te behalen. Zelfs als dat zou betekenen dat ik gedag moet zeggen tegen mijn bedrijf. Een eigen bedrijf hebben is fiscaal een enorm risico. Voor het heden, maar ook voor de toekomst. Ik houd me graag met beiden bezig. 

Ultimatum 
Daarom zei ik eind vorig jaar tegen mezelf: als ik bedrag X niet voor het einde van volgend jaar heb verdiend, dan trek ik de stekker eruit. Maar ik wil mezelf nog één laatste kans geven om alles op alles te zetten. Dat betekende dat ik minder schreef voor mijn blog, en mijn tijd in plaats daarvan besteedde aan verschillende zakelijke meetings. Ik sloeg minder vaak een taalstudieboek open, maar leerde in plaats daarvan alles wat ik kon over copywriting, marketing en alles wat ik nodig kon zijn om mijn bedrijf te runnen. Ik leerde veel van de dingen die goed gingen, maar meer van de dingen die waardeloos gingen. Ik stootte klanten en opdrachtgevers af die me geen plezier in mijn werk bezorgen. Ik nam risico’s. Oh, zo veel risico’s. Maar aan de andere kant, kan ik spreken van een risico als de slechtst mogelijke uitkomst van dat risico ingecalculeerd is? 

Zomers zijn niet voor vakantie’s
In het voorjaar nam ik mijn grootste contract voor That Blonde Woman ooit aan. Dat niet alleen, ik werkte aan verschillende projecten en werd zelfs Marketing Manager voor een heel tof merk! Je kan je wel de pittige weken die ik draaide voorstellen. Een werkweek van minimaal 60 uur was normaal en ik zou het zo weer overdoen. Ik ben on top of my game terwijl ik onwijs veel bijleer over mijn vak. 
En met een grote glimlach kan ik melden dat ik dit jaar een goed jaar heb gedraaid voor That Blonde Woman! Bedrag X heb ik inmiddels bijna verdubbeld, dus het bedrijf gaat door en dat niet alleen… ik heb enorm veel toekomstplannen. 

Toekomst van de blog
Toen in 2020 mijn en ieders leven overhoop werd gehaald, was ik enorm bang dat ik alle kansen die ik voor mijn blog had gecreëerd weg zouden gaan. Ter herinnering, ik had begin dat jaar een contract gesloten met minimaal 4 reisorganisaties, hotels en meer. Maar een paar maanden later werden de contracten één voor één verscheurd. Ik voelde me gebroken, want ik had toffe samenwerkingen en dat allemaal voor mijn blog onder mijn eigen naam. Ik dacht dat ik de kansen nooit meer terug zou krijgen. Tot deze zomer, toen verschillende merken me benaderden. Op het moment zit er geen reisorganisatie tussen, maar ik heb genoeg eigen reizen op de planning, om ook het komende jaar te voorzien van genoeg (solo)reis content en ik kan niet wachten!

Dankzij deze zomer realiseerde ik me extra hoeveel potentie er nog in mijn blog zit. Ik had eerder dit jaar gedacht dat mijn blog zijn piek wel heeft gehad en dat ik de blog puur blijf aanhouden voor hobby en portfolio doeleinden. Nu weet ik dat als ik het echt zou willen, mijn blog naar een hoger niveau kan tillen, dus dat is iets waar ik dit najaar en winter mee bezig ga. 

That Blonde Woman in een nieuw jasje
Volgend jaar bestaat dit stukje internet alweer 10 jaar! De blog is door vele transformaties gegaan wat betreft content die ik hier plaats en ik denk dat het een wijs idee is om de blog beter in te delen op alles wat ik nu doe en waar ik in de toekomst over wil schrijven. Ik ga mijn tijd nemen en ergens in de loop van volgend jaar zal je als lezer een gloednieuwe blog zien. Tot die tijd zit ik zeker niet stil. Nu is het tijd om bepaalde blogonderwerpen te testen, SEO optimaliseren en alle andere ideeën die ik heb tot leven te brengen. 
Wat je voorlopig kan verwachten aan onderwerpen: schrijfsels, reizen, (kook)boeken, comics, andere nerdy hobby’s, taalstudies en hier en daar muziek gerelateerde content. 
Het zijn veel onderwerpen, dus ik wil de komende maanden kijken hoe ik hier een balans in kan vinden of dat ik de blog veel meer moet gaan benaderen als lifestyle blog. Ik ga het testen en neem daar de tijd voor, maar ik vind het ook belangrijk om hier open over te zijn tegen jou als lezer. En als je het leuk vindt om hierover te kletsen, dan kan je me altijd een berichtje sturen op Instagram of me mailen. Ik vind het juist enorm leuk om hierover in gesprek te gaan. 

Kort samengevat
Er is onwijs veel gebeurd in de afgelopen jaren op de blog en ondanks dat ik op dit moment nog niet exact weet in welke richting ik opga met That Blonde Woman, heb ik zeker niet het gevoel dat ik verdwaald ben. Ik ben juist enthousiast over alle kansen die ik kan creëren en over alles wat ik in de toekomst ga schrijven voor de blog. 

Hoelang volg/lees jij That Blonde Woman?

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.