Een wereldkaart aan de muur

Gepost op 27 februari 2019 door Katja in Overig / 2 Comments

Staren en nog eens staren naar de wereldkaart. Bedenken welke plekken ik nog meer wil gaan bezoeken. Een stedentrip of backpacken. Toch nog even een keer kijken op de kaart.

Elke keer wanneer ik verhuis kijk ik er altijd naar uit om mijn nieuwe slaapkamer in te richten. Mijn kamer heeft altijd als één van de thema’s reizen. Zo combineerde ik dat in Utrecht met allemaal landkaarten aan de wand, in Winterswijk met polaroids met foto’s van mijn reizen en nu voor in Meppel zocht ik iets anders. Ik was nog niet helemaal verhuisd of ik kreeg een mail van Wereldkaarten.nl met de vraag of ik één van hun producten zou willen reviewen.

Wereldkaarten.nl is onderdeel van de website Fotocadeau.nl en heeft al meer dan tien jaar ervaring met het printen van muurdecoratie. Van wereldkaarten tot canvas print. Ze hebben een ruim assortiment. Wereldkaarten.nl heeft meer dan 90 unieke wereldkaarten, daarnaast verkopen zij ook land- en stadskaarten. De wereldkaarten worden op diverse maten en materialen geprint en op deze manier kun je het helemaal naar je eigen smaak inrichten.

Na lang zoeken en rondkijken op de website vond ik mijn wereld kaart. Ik koos voor aluminium met het formaat 90 x 60 centimeter. Het past perfect bij de rest van mijn kamer! Ik zag vele mooie exemplaren online, maar uiteindelijk wilde ik voor een vrij rustige kaart gaan die passend is bij de rest van de kamer. Ooit als ik mijn eigen studeerkamer heb (met bibliotheek natuurlijk!) vind ik de meer vintage uitstraling ook erg mooi.

De kleuren komen goed overeen met hoe ik het op de website zag als in het echt. Ik vind het persoonlijk lastig om de kleur van een product in te schatten op de ware kleur. Zo ook met de wereldkaart die ik gekozen had. Ik was bang dat het meer blauw zou zijn in plaats van groen. Maar gelukkig klopte de afbeelding volledig met hoe het er in het echt uitziet. Groen, mooi passend bij de rest van mijn kamer.

Aluminium is een materiaal die ik nog niet eerder had gehoord om aan de muur te hangen. In het begin was ik bang dat het een vrij koude sfeer zou hebben, maar dat valt me enorm mee. Voor mij is het echter wel belangrijk of het makkelijk te verhuizen is en ik denk dat ik met deze plaat wel goed zit.
Voor het ophangen had ik wel even de hulp ingeschakeld van mijn moeder. De wereldkaart bestaat uit een plaat en los daarbij zit een ophangsysteem. Als ik echt een nadeel zou moeten noemen aan dit product dan was het wel het ophangsysteem. Ik vond het onhandig dat je zelf nog moest passen en meten waar het ophangsysteem op de achterkant van de plaat komt en dan maar hopen dat je het op de muur ook goed hebt uitgemeten.
Vergeet trouwens niet dat aluminium kan krimpen en uitzetten. Gelukkig is de verkoper daarvan op de hoogte zo kreeg je bij de bestelling een pdf-bestand met daarop de instructies wat je met de wereldkaart moet doen voordat je het gaat ophangen. Je kan denken aan de eerst 24 uur laten opwarmen op kamertemperatuur, etc. Mocht je dat in de mail over het hoofd hebben gezien, dan zitten de instructies gelukkig ook nog bij het ophangsysteem in.

Ik ben in ieder geval onwijs blij met de wereldkaart boven mijn bed! Het maakt mijn kamer af. Ik kan niet wachten om weer op reis te gaan en anders kan ik er wel goed over dromen.

Op welke plek zou jij in jouw huis een wereldkaart hangen en waarom?

Liefs,

De wereldkaart heb ik ontvangen in samenwerking met Wereldkaarten.nl. Deze review/blogpost bestaat alleen uit mijn eigen persoonlijke mening.

Tags: , , , ,


2 responses to “Een wereldkaart aan de muur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.