Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling

Gepost op July 27 2016 door Katja in Boeken / 0 Comments

Eenzaam en Extreem Ver Weg

Titel: Eenzaam en extreem ver weg

Auteur: Kate Ling

Verschenen: juli 2016

Pagina’s: 200

Uitgever: Moon

Waardering: 7/10

Ik wil Uitgeverij Moon bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan.
Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nog nooit eerder heeft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan aan het enige huis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar?
 

Seren leer je kennen als een opstandige meid die zich moet klaar maken voor haar Verbintenis. Want ze is klaar met haar opleiding als generatie 84. En nu is het tijd voor een partner en een baan. Ik ben dol op Seren hoe opstandig ze is en helemaal klaar is met het leven op het ruimteschip. Dit gedeelte vond ik beklemmend lezen, want zelf werd ik bij het idee om vast te zitten op een ruimteschip helemaal gek. Al weet Seren niet beter, want…

Wij zijn een interstellaire generatie. Wij hebben de aarde nooit gezien en wij zullen onze bestemming ook nooit bereiken.

Hoe het verhaal vervolgens verloopt is helaas nogal voorspelbaar. Haar match met wie ze de Verbintenis aan moet gaan was van mijlen ver al te zien. Ook op wie Seren vervolgens verliefd wordt. Het boek is misschien eerder een contemporary verpakt als een sciencefiction verhaal.

Liever had ik verder gelezen over hoe Seren in het begin was en hoe ze tegenstribbelde tegen het systeem in. Meer avontuur! Maar van de andere kant… Nu had Seren wel een aanleiding om tegen het systeem in te gaan, want voordat ze verliefd werd had ze niets om voor te blijven leven. En dan was het verhaal wel heel snel afgelopen geweest.

Tijdens het lezen had ik ook meer over de geschiedenis van het schip gelezen, want dat werd naar mijn idee nauwelijks uitgewerkt. Wat is de reden dat ze de aarde hebben verlaten? Wie zijn er allemaal op het schip? Welke landen zijn vertegenwoordigd? Zo veel vragen waar ik antwoord op hoop te krijgen in deel twee. Het romantische kant van het verhaal overschaduwd de rest van het verhaal en dat vind ik jammer.

Gelukkig zat er tegen het einde meer vaart in het boek en begint naar mijn idee pas echt de actie. En een plottwist die ik niet zag aankomen. Het verhaal viel mij in het begin tegen en hoe het einde van dit boek een mooi afgerond geheel lijkt kan ik toch niet wachten voor deel twee. De plottwist, actie en bepaalde emoties in het boek zorgden ervoor dat ik meer wil en hopelijk wordt dat gecombineerd met achtergrondinformatie in het vervolgdeel.

Als je normaal van de contemporary bent en meer sciencefiction wilt gaan lezen, dan is Eenzaam en extreem ver weg het juiste boek. Ben je op zoek naar een kick-ass sciencefiction verhaal? Dan kan je beter dit boek links laten liggen.

Lees jij graag een sciencefiction boek? 

Liefs,

header31-860x280

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.