Eindelijk weer op reis!

Gepost op March 4 2019 door Katja in Reizen / 0 Comments

Eindelijk weer reizen! Morgen maak ik mijn eerste reis van 2019 en die gaat naar Frankrijk.

Nou ja eindelijk weer op reis? Eigenlijk is het nog helemaal niet zo lang geleden sinds ik voor het laatst heb gereisd. Eind oktober/begin november was ik nog in Engeland, maar morgen maak ik mijn eerste reis van 2019! Naar Frankrijk. Samen met mijn huisgenoot gaan we haar moeder en stiefvader bezoeken. Zij wonen namelijk in een dorp ongeveer 2 uur rijden van Lyon.

Ik kijk er enorm naar uit om voornamelijk te relaxen en Franse dorpen en kleine steden te bezoeken. We hebben eigenlijk geen enkel plan vast staan. Maar wat de plannen zijn? We zouden graag Le Puy-en-Velay gaan. Dit stadje ligt in de krater van een vulkaan en balanceert op een reeks lavarotsen en enorme basaltzuilen. Beter bekend is Le Puy omdat het een bedevaartcentrum is. Dit is dan ook het beginpunt voor de bedevaart naar Santiago de Compostela. We zouden graag in de stad verschillende heilige plekken willen bezoeken, rondwandelen door de stad en uit eten bij een volledig vegetarisch restaurant. Want yes, na lang zoeken had mijn huisgenoot een plek gevonden waar ik ook kan eten ondanks dat de Franse keuken behoorlijk veel uit vleesgerechten bestaat.

Daarnaast willen we ook graag een uitstapje maken naar Tournon-sur-RhΓ΄ne. Tussen de granietheuvels ligt een kasteel die inmiddels is omgetoverd tot een museum die gaat over de lokale geschiedenis. Daarnaast zag mijn huisgenoot een chocolademakerij, een ijsfabriek een wijnproeverij. Dat wordt dus een culturele dag op het gebied van eten!

Voor de rest zijn we van plan om kleinere dorpen te bezoeken, maar vooral ook relaxen. Ik heb afgelopen weekend 4500 woorden geschreven aan mijn e-book die ik dit jaar nog wil verkopen op mijn blog. Voor het schrijven ga ik ook zeker de tijd nemen. Ik vind het persoonlijk erg leuk om Frankrijk nu vanuit een lokale blik te bekijken en niet al te veel toeristen tegen te komen. Voordeel is natuurlijk ook wel dat we buiten het seizoen reizen en dat we slapen op het platteland. We gaan in totaal 8 dagen weg en daarna is het voor ons beiden keihard werken geblazen meteen nadat we terugkomen in Nederland. Meer daarover volgt snel meer!

Dit jaar ben ik zeker nog van plan om op soloreis te gaan. Meestal ga ik in de eerste week van mei op vakantie en ik hoop dat eigenlijk ook dit jaar te doen. Maar dat wordt een besluit die ik pas neem op het laatste moment. Scheelt dat ik vaker een vakantie of reis heb geboekt kort van te voren. Of ik al een idee heb over de bestemming? Geen idee om eerlijk te zijn! Dit jaar wil ik heel graag weer naar Engeland, maar ik ga dat bewaren voor in het najaar. Mocht ik op reis gaan dan is het dus niet alleen een beslissing die op het laatste moment maak, maar ook een plek die waarschijnlijk het goedkoopst is op dat moment.
Wat tot nu toe al wel in de planning staat is een weekendje weg met Jessica tijdens Pasen. We gaan dan onder andere naar YALFest, maar waarschijnlijk ook weer er op uit in de omgeving waar we onze B&B hebben geboekt.

Wat zijn jouw reisplannen in 2019?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.