Mijn persoonlijke doel: meer creatief zijn

Posted on March 7 2019 by Katja in persoonlijk / 2 Comments

Voor mij is creatief zijn altijd al belangrijk geweest. In de praktijk en ook op de werkvloer naar creatieve oplossingen zoeken.

Afgelopen januari tikte ik de 4 jaar aan met dat ik werkte op kantoor. Aardig lang voor iemand van mijn leeftijd. Ondanks dat ik op het moment niet op kantoor zit, werk ik thuis wel aan werkzaamheden die passen in de kantoorsfeer. Ik ben creatief als het gaat om oplossingen zoeken in de werksfeer, maar ook op school. Als ik het onderwerp van de paper mij niet lag dan zorgde ik er wel voor dat het beter bij paste door een creatieve oplossing.

Maar eigenlijk begon daar mijn creativiteit niet mee. Als kind knutselde ik al veel. Niet alleen op school, maar ook thuis heel veel. Van papierwerken tot kleien. Later begon ik me steeds meer te verdiepen in tekenen. Nog even later kwam daar het schrijven om de hoek zetten. Grappig feitje: toen ik in groep 4 zat weigerde ik iets anders te tekenen dan gele stranden, palmbomen en de zee met ondergaande zon. Elke keer tekende ik het net even anders. En ik werd kwa techniek ook steeds beter. Misschien dat ik toen al wist dat later graag zou willen reizen?

Daarna kwamen de korte verhalen en de gedichtjes. Tot en met mijn pubertijd was ik daar altijd erg druk mee bezig. Ik vond het geen probleem om een deel van mijn slaap op te offeren. Maar op een gegeven moment stopte ik met tekenen. En door mijn blog begon ik minder voor mezelf te schrijven tot ik op het punt kwam dat ik alleen nog maar voor mijn blog schreef. Het is een uitzondering als ik nog iets anders schrijf dan blogs. Afgelopen jaar stopte ik met school en ik merkte al dat toen ik in Winterswijk ging wonen dat mijn dagen er rustiger uitzagen ondanks dat ik 40 uur in de week werkte. Ik kocht een schetsboek en stiften en ging weer aan de slag. Poeh, het leek nergens op, maar heel langzaam krijg ik het weer in de vingers.

Ik heb voor mezelf een persoonlijk doel: meer creatief zijn en dat in de praktijk! Echt bezig gaan met het schrijven van gedichten en tekenen. Heerlijk kleuren terwijl ik mijn to do list maak, want ja… ook ik ben toch bezwijkt aan het fenomeen de bullet journal. Het is voor mij een fijne manier om me dagelijks creatief te uitten. Daarnaast zocht ik al een tijdje iets waardoor ik mijn blogplanning, to do list, TBR, reading tracker en nog veel meer dingen kan combineren. Ik heb handige overzichten gemaakt en alles staat in één boek. Super fijn! Niet te vergeten: lekker kleuren!

Heb jij een Bullet Journal?

Liefs,

Fotobron: EstΓ©e Janssens op Unsplash

Tags: ,


2 responses to “Mijn persoonlijke doel: meer creatief zijn

  1. Ik heb ook een bullet journal, maar ik kies er net bewust voor om back to basics te gaan. Niet te veel fantasietjes, strak en functioneel. Al zou ik me wel meer in handlettering willen verdiepen. Tekenen is niet aan mij besteed maar met handlettering zou ik misschien wel meer mijn ding vinden.

    • Katja

      De mijne is ook vrij basic, maar vind een paar tekeningetjes wel fijn. Handlettering heb ik een paar keer geprobeerd, ben er achter gekomen dat dat niets voor mij is. Hopelijk is het wel jouw ding! Veel plezier in ieder geval tijdens het proces. πŸ™‚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.