End of the Year Booktag 2023

Gepost op 17 november 2023 door Katja in Boeken / 0 Comments

Het is bijna het einde van het jaar, dus tijd om de End of the Year Booktag in te vullen!

Er is nog minder dan 2 maanden van dit jaar over en ik hoop nog veel te kunnen lezen. Op het moment van het schrijven van deze blogpost heb ik 38 boeken gelezen en voor mijn werk stapels manuscripten, maar dat laatste telt helaas niet mee voor mijn Goodreads. 
Vorig jaar had ik rond dezelfde tijd 30 boeken gelezen, maar in dat jaar was mijn concentratie meestal ver te zoeken. Dus ik ben heel blij dat ik nu al bijna op de 40 boeken zit, zeker omdat ik wat betreft werk een vol programma had en ook veel op reis was. 

Toegegeven, lezen gaat nog niet altijd even makkelijk dit jaar. Mijn concentratie is nog steeds niet altijd even fantastisch. Wat helpt is om vaker comics te lezen of te luisteren naar audioboeken. Grappig genoeg kan ik uren luisteren naar een audioboek achter elkaar terwijl ik ondertussen aan het koken, schoonmaken, opruimen of bullet journalen ben. 

Begin dit jaar had ik mijn leesdoel op Goodreads ingesteld op 12 boeken. Puur omdat 2022 een zeer uitdagend jaar was en ik absoluut geen druk wilde van mijn TBR. Daar ben ik nu ver over heen en ik denk dat ik nog een aardige stapel boeken en comics uit lees voor het einde van het jaar, aangezien ik in de laatste weken van 2023 niet meer volledig werk. Hoe het voor de rest gaat kan je lezen in deze booktag!

1. Zijn er boeken waarin je dit jaar bent gestart en nog moet uitlezen?
Ja, best wel een aantal aangezien ik meerdere boeken op het moment door elkaar lees. Het gaat om de BTS biografie waar ik meteen in begon bij uitkomst, maar het is een flinke pil en sowieso lees ik non-fictie meestal in delen.
Een reisboek over eten die ik als recensie-exemplaar ontving en ook nog zo’n 4 comics. Ik kon een keer niet kiezen welke comic wilde lezen, dus besloot ik van elke comic een aantal bladzijden te lezen en koos aan de hand van waar ik het meeste zin had om er één op te pakken. 

2. Is er een herfstig boek dat je kunt lezen om de overgang naar de winter te kunnen maken?
Hmmm, recent las ik A Study in Drowning en 2 Laura Steven boeken, Every Exquisite Thing en The Society For Soulless Girls. Al deze boeken zijn echt perfect om in de herfst te lezen!
Maar welke zal ik nu lezen? Upstream: Selected Essays van May Oliver heb ik op de planning staan. Echter ik heb werkelijk geen idee of het een herfstig boek is. Normaal gesproken houd ik ervan om fantasy te lezen tijdens deze tijd van het jaar. En ik zou heel graag Bloodmarked van Tracy Deonn willen lezen, aangezien ik daar vorig jaar niet aan toe kwam. Ik heb duidelijk geen concrete plannen, haha. 

3. Is er een boek dat nog moet uitkomen waar je op wacht?
Ja, Heartstopper 5 van Alice Oseman en nog een stapel comics. Maar wat betreft boeken is alles al uitgekomen waar ik op zat te wachten dit jaar. Het is nu eerder dat ik al aan het kijken ben voor 2024. Ik kijk uit naar ASAP van Axie Oh, A Crane Among Wolves van June Hurr en Bride van Ali Hazelwood. Ik heb trouwens nog nooit een boek van de laatstgenoemde auteur gelezen, dus misschien dat ik voor het einde van dit jaar nog één van oudere boeken ga lezen. 

4. Welke drie boeken wil je nog lezen voor het einde van het jaar?
Heartstopper 5 van Alice Oseman, Last Night at the Telegraph Club van Malina Lo en Deze autist ging naar Japan van Bianca Toeps. Een heerlijke mix aan genres! Ik ga het zien of ik aan deze boeken toekom, de stapel comics die ik heb liggen zien er namelijk ook wel erg verleidelijk uit. 

5. Is er een boek waarvan je denkt dat het je nog steeds kan verrassen en je favoriete boek van het jaar kan worden?
Wie weet, de tweede helft van dit jaar was sterker dan de eerste helft qua boeken die ik las. Wellicht een van Mary Oliver haar werken? Maar ik laat me graag verrassen. 

6. Heb je al leesplannen gemaakt voor 2024?
Nu ik deze booktag aan het typen, merk ik dat ik geïnspireerd raak. Ik denk dat ik volgend jaar mijn leesdoel op 60 boeken ga zetten. Maar andere plannen? Nee, nog niet. Wel heb ik aardig wat boeken en comics dit jaar in Duits gelezen en die trend hoop ik door te kunnen zetten voor volgend jaar. Ook wil ik graag meer poëzie en non-fictie lezen. De rest bekijk ik aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar. 

Welke boek(en) wil jij sowieso nog lezen in de laatste weken van 2023?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.