Fotoverslag: Boekpresentatie ‘Helemaal het einde’

Posted on June 20 2017 by Katja in Boeken, evenement / 2 Comments

Op vrijdag 16 juni was de boekpresentatie van Helemaal het einde geschreven door Lisette Jonkman. Boekhandel Westerhof in Zwolle stond bomvol mensen tijdens de presentatie. Kijk je mee?

Yeah, Zwolle! Okรฉ, voor mij is dat nog steeds niet om de hoek (ongeveer 1,5 uur reizen). Maar dat is in ieder geval dichterbij dan andere steden. Met mijn roze Dr. Martens stapte ik de auto en vervolgens de trein in naar Zwolle.

Boekhandel Westerhof is vanaf het station ongeveer een kwartiertje lopen. Het was niet meteen mijn bedoeling om de boekhandel in te lopen. Ik was van plan om eerst nog rond te lopen, aangezien ik erg vroeg in de stad was. Maar bij binnenkomst zag ik al bekende gezichten en bleef ik daarom in de boekhandel rondhangen.

Samen met Jessicaย en haar moeder zaten we vooraan tijdens de boekpresentatie. De boekhandel stond bomvol. Toen was het woord aan de uitgever van Lisette. Zij vertelde over het proces van het schrijven van dit boek, want dat ging heel anders dan de andere boeken die Lisette tot nu toe heeft uitgegeven.

Lisette vertelde ook haar kant van het uitgeefproces van Helemaal het einde. In de tijd van dat Lisette het boek schreef waren er privรฉ minder leuke dingen gebeurd. Hierdoor duurde het langer voordat het boek daadwerkelijk uitgegeven werd, daarnaast moest ze vervolgens ook heel veel uit het verhaal schrappen.

Ze draagt het boek op aan haar opa en oom wie beiden zijn overleden tijdens het schrijfproces. Ik vond het bijzonder hoe Lisette dit zo goed kon vertellen. Breekbaar, maar ook met humor. Ik heb dan ook wat tranen moeten wegpinken terwijl ik een glimlach op mijn gezicht had.

Lisette, je mag trots zijn op zo’n mooi boek! ๐Ÿ™‚

Na de presentatie was het tijd voor signeren en een foto.

Katja heel blij! Normaal is het Lisette die een gekke bek trekt wanneer ze ziet dat iemand een tweede foto maakt. Maar dit keer was ik degene met een iets teย blij hoofd.

Daarna wilde Lisette nog een foto maken, maar dan beide een gekke bek trekken!

Na de boekpresentatie ging ik samen met Jessica en haar moeder naar de gele M om onze maag nog even te vullen voordat we de reis terug naar het Noorden zouden maken.

Ik ben heel erg benieuwd naar het boek! Op de terugreis heb ik ongeveer 50 bladzijden kunnen lezen. Helaas gaan mijn tentamens voor, maar ik kan niet wachten om dit boek weer op te pakken wanneer ik vakantie heb.

Bedankt boekhandel Westerhof en uitgeverij LS Amsterdam voor het organiseren van de boekpresentatie. Lisette, bedankt voor het schrijven van weer een boek vol humor.

Liefs,


Tags:


2 responses to “Fotoverslag: Boekpresentatie ‘Helemaal het einde’

  1. Wat tof! Ik kon er helaas niet bij zijn, lijkt me echt leuk om Lisette een keer te ontmoeten. Ben heel benieuwd naar het boek, ik ga hem ook snel lezen ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.