Aristoteles & Dante – Benjamin Alire Sáenz

Gepost op 22 juni 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments


Titel: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Auteur: Benjamin Alire Sáenz

Verschenen: juni 2017

Pagina’s: 352

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 10/10

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben – behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Vaak lees ik boeken die ik leuk vind en enthousiast over ben, soms lees ik boeken die ik wel oké vind, maar zelden lees ik een boek zoals Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum. Dit boek is fantastisch! En ik zou willen dat er meer boeken waren zoals deze parel! Uitgeverij Blossom Books weet vaker boeken uit te geven die je raken. En wauw, ook dit boek raakte mij.

Met een glimlach en zo nu en dan een traan las ik dit boek. Het is prachtig mooi, breekbaar geschreven. Daarnaast leek elk woord in elke zin van het verhaal zorgvuldig uitgekozen te zijn. Ik stelde mij tijdens het lezen een man voor die van die bootjes in glazen flessen in elkaar zet. Zo precies is het geschreven. De schrijfstijl is bijzonder. Je zou het boek kunnen vinden in het straatje van Ik geef je de zon en De Kids of Appetite, maar tegelijkertijd is dit ook een geheel andere stijl en heeft het een eigen stem.

Het verhaal over Ari en Dante is niet zo zeer een verhaal waar enorm veel grote drama’s in afspelen en er gebeurt ook niet veel. Het hele boek is rustig opgebouwd. Gelukkig leest het niet traag, het is eerder zo dat ik het boek al uit had voor ik het wist. Ik heb het niet vaak met verhalen, maar dit boek had zo dik mogen zijn als het kon en ik weet zeker dat ik aan het einde nog meer van het verhaal zou willen lezen.

Ik heb het boek met een lach en een traan gelezen. De humor is erg origineel en komt uit onverwachte hoeken. Echter wist de auteur mij soms ook te roeren en kon hij bij mij verschillende emoties los maken. Het boek raakte mij zo omdat ik alles wat er gebeurde in het verhaal voor me zag. Als een film speelde het boek voor mijn ogen af, maar dan wel in 3D want ik had serieus het idee dat ik de personages kon aanraken.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum, een boek die ik heb gelezen met een lach en een traan.

Liefs,

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.