Geeky winkelen in Düsseldorf

Posted on March 12 2024 by Katja in Geek Out / 0 Comments

Düsseldorf is een heerlijke stad voor een citytrip als je houdt van musea en geeky winkels. Winkel je mee?

Natuurlijk is er veel meer te beleven in Düsseldorf dan musea en geeky winkels. Het barst van de heerlijke restaurants, cafés en er zijn nog veel meer leuke activiteiten die je kan ondernemen. Maar voor de blog ga ik het specifiek hebben over een aantal geeky winkels die je niet mag overslaan op jouw volgende nerdy reis naar de stad. Zeker voor de mensen die interesse hebben in de Aziatische cultuur is dit een fijne stad als je je wilt onderdompelen in de Aziatische cultuur, maar een ticket naar de andere kant van de wereld nu even niet in je budget past. Of gewoon, omdat je zin hebt in een weekendje weg en dichtbij wilt blijven. Met de trein ben je al snel in de stad en zodra je het station uitloopt, loop je eigenlijk vrijwel meteen Little Tokyo in. 

Rune Store
Bismarckstraße 88
Deze speciaalzaak in manga maar ook andere gerelateerde producten was een van de eerste geeky winkels die ik bezocht tijdens mijn trip en om eerlijk te zijn was dit mijn favoriete manga zaak. Aangezien de comics op uitgeverijen en vervolgens alfabet gesorteerd zijn waardoor alles heel makkelijk te vinden is. Daarnaast hebben ze een ruim assortiment wat betreft merch en plush. 

Manga-Mafia Store
Immermannstraße 59
Twee straten verderop kan je deze manga speciaalzaak vinden. Naast dat er uiteraard een focus is op manga, kan je er ook veel anime gerelateerde producten vinden. Van merch tot plush. Ondanks dat de winkel mega groot is, heb ik het daar nog nooit rustig gezien. Dat is ook te wijten aangezien het een ontmoetingsplek is van vele cosplayers. Gerelateerde producten voor cosplayers en zelfs kleding kan je ook aanschaffen in deze winkel. Er worden ook met regelmaat evenementen georganiseerd, en dat is zeker leuk om een keer mee te maken. Kom je op een andere dag, dan kan je je hart ophalen aan de wanden en wanden vol manga.

Takagi
Immermannstraße 31
In dezelfde straat kan je deze winkel vinden die volledig gefocust is op de Japanse (pop)cultuur. De winkel heeft ook merch en manga, maar laatstgenoemde is in deze winkel ook in het Japans verkrijgbaar! Kan je de taal nog niet lezen, maar wil je dat wel graag? Dan kan ik je vertellen dat deze winkel ook een aantal boekenkasten vol Japanse taalstudieboeken heeft staan. Mocht je leesniveau willen oefenen in de Japanse taal is er genoeg keuze wat betreft Japanse boeken. Voor kinderen tot volwassen literatuur. Daarnaast is er zelfs een aparte sectie van kunstboeken en magazines.

Sphere Bay Manga Café
Immermannstraße 29
Helaas ben ik hier zelf niet binnen geweest, maar dat hoop ik ooit wel in de toekomst te kunnen doen. Een manga café is niet weg te denken uit de Aziatische cultuur en ik vind het heel tof dat er zo’n café in Europa zit. Ze serveren hier echter geen eten (op het moment dat deze blog werd geplaatst), maar wel vele verschillende soorten bubble tea.
Sphere Bay noemt zichzelf een ontmoetingsplaats voor manga-, anime-, K-pop- en cosplay fans die kletsen, tekenen, ontspannen en plezier hebben bij een kopje thee/buble tea… En natuurlijk ook voor alle andere fans van hoogwaardig, traditioneel en thee drankjes.

Mayersche Droste
Königsallee 18
Buiten Little Tokyo zijn er ook nog genoeg geeky winkels te vinden, maar eentje waar ik zelf ben geweest is de grootste boekhandel van Düsseldorf met tevens een groot Engelstalige afdeling. Hier kijk je je ogen uit aan de hoeveelheid boeken van verschillende genres. Ook verkoopt de winkel in verschillende thema hoekjes passende geeky boek merch. En mocht je even tot rust willen komen, dan kan je in het café zitten op de bovenste verdieping. Je kijkt dan niet alleen uit op veel boeken, maar uit het raam zie je ook de knusse winkelstraten van Düsseldorf.

Welke winkel staat stipt op één wanneer jij Düsseldorf gaat bezoeken? 

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.