Mijn studieplan voor Japans ’24 #1

Gepost op 6 maart 2024 door Katja in Studeren / 0 Comments

Naast Koreaans nog een Aziatische taal leren, hoe? Je leest het in deze blog!

Op het moment is het helemaal niet mijn plan om vloeiend Japans te spreken. Ik wil een basis kunnen en dat is het, maar ik heb wel verschillende redenen waarom. Ten eerste, wil ik de overeenkomsten begrijpen tussen Koreaans en Japans. Ten tweede, ik wil meer over het ritme van de Japanse taal leren. Ik lees steeds meer manga’s en soms ben ik benieuwd waarom het verhaal op een bepaalde manier is opgebouwd. Ik werd verliefd op de Koreaanse taal toen ik een K-drama zag en opeens het ritme van de taal begon te begrijpen. Dat niet alleen, ik begon de gehele serie een stuk beter te begrijpen toen ik eenmaal doorhad hoe de taal in elkaar zat.
Hoe ik de taal ga leren? Om die vraag te kunnen beantwoorden, ben ik eerst antwoorden nodig op de volgende vragen:

Waar heb ik de taal voor nodig?
– Om het verschil te leren tussen Koreaans en Japans.
– Om zonder te hoeven te kijken naar vertalingen (bijna) meteen de muziek te kunnen verstaan.

Wat is mijn taaldoel voor dit jaar?
Start met Japans leren. Dat is het. Ik ga het mezelf niet moeilijk maken. Ik wil gewoon starten en dan zie ik vanzelf wel waar ik naartoe wil werken. Het is dus zeker een taal die ik bestudeer voor mijn plezier, dan dat het een belangrijk doel is dat ik om wat voor reden dan ook moet halen. 

Waar sta ik nu?
Op een paar woorden en zinnen na, weet ik vrij weinig over de taal, dus ik ben zeker nog een beginner wat betreft Japans.

Hoe ga ik de taal vanaf nu verder bestuderen?
Als ik het jaar voor het gemak in vier delen splits (ik gebruik Q, aangezien ik dat gewend ben voor mijn werk), dan kom ik uit op de volgende verdeling voor de rest van het jaar:

Q1
– Volg online een les. 

Q2
– Beginnen met het alfabet (online cursus). 
– Volg kleine lessen over woordenschat (online cursus). 

Voor Q3 en Q4 staat nog niets vast. Ik wil namelijk eerst kijken hoe het bevalt om naast Koreaans nog een Aziatische taal te leren. Het alfabet in de Japanse taal is zo ontzettend anders dan wat ik gewend ben, het is zelfs enorm anders dan Koreaans. Dat zal dus enorm wennen zijn en ik wil er ook niet te veel tijd aan kwijt zijn. Daarom zal ik waarschijnlijk niet vaker dan één keer per maand Japans leren. Klinkt weinig maar, zeker wanneer het aankomt op verschillende talen leren is het belangrijk om prioriteiten te stellen.

Bestudeer jij ook een taal uit Azië?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.