Geeky wishlist winter ‘24

Gepost op 8 januari 2024 door Katja in Geek Out / 0 Comments

Deze lijst is voornamelijk gevuld met comics, anime en de hoop voor heel veel nieuwe muziek!

Van boeken tot manga’s en meer. Alles nerdy en waar ik dol op ben komen voorbij op deze blog. En als je me nog niet volgt op Instagram… ik ben ook een behoorlijke music geek. De winter begint meestal met meer aankondigingen dan dat er daadwerkelijk iets uitkomt, maar ik heb toch een lijst weten samen te stellen van geeky dingen die deze winter uitkomen.

Boeken

ASAP – Axie Oh
Sori has worked her whole life to become a K-pop idol, until she realizes she doesn’t want a life forever in the spotlight. But that’s not actually up to Sori—she’s caught between her exacting mother’s entertainment company and her father’s presidential aspirations. And as the pressure to keep her flawless public image grows, the last person she should be thinking about is her ex-boyfriend.
Nathaniel is off limits—she knows this. A member of one of the biggest K-pop bands in the world and forbidden from dating, he isn’t any more of an option now than he was two years ago. Still, she can’t forget that their whirlwind romance was the last time she remembers being really happy. Or that his family welcomed her into their home when she needed it most. . . .
So when Nathaniel finds himself rocked by scandal, Sori offers him a hideaway with her. And back in close quarters, it’s hard to deny their old feelings. But when Sori gets an opportunity to break free from her parent’s expectations, she will have to decide: Is her future worth sacrificing for a second chance at love?

ASAP is het vervolg op XOXO die een aantal jaar terug uitkwam. Echter volgen we nu een nieuw hoofdpersoon die we al wel kennen van de XOXO wereld. Ik was tijdens het lezen van XOXO al nieuwsgierig naar Sori, aangezien het overduidelijk is dat ze een gecompliceerd personage is. Nog heel eventjes wachten, maar halverwege februari komt dit boek dan toch eindelijk uit!

Bride – Ali Hazelwood
Misery Lark is een buitenbeentje. En de dochter van de machtigste vampier van Noord-Amerika. Twee dingen die elkaar – op z’n zachtst gezegd – nogal bijten…
Misery’s rustige leventje tussen de mensen is voorbij wanneer haar vader haar als troef inzet voor een historische wapenstilstand met hun grootste vijanden – de weerwolven. Haar rol in dit pact? Ze moet trouwen met Lowe Moreland, de alfaweerwolf.
Lowe voldoet precies aan het beeld dat Misery van weerwolven heeft: wreed, onverschrokken en autoritair. Maar Misery heeft zo haar eigen redenen om zich over te geven aan dit gearrangeerde huwelijk. Ze zet alles op alles om terug te krijgen wat ooit van haar was – zelfs als dat betekent dat ze haar leven zal moeten delen met een weerwolf.

Met Check & Mate is mijn eerste Ali Hazelwood dan eindelijk een feit! Ik ben blij dat Best of YA ook haar volgende boek Bride gaat vertalen. Wel ben ik oprecht verbaasd dat we weer terug gaan naar de vampieren en weerwolven trend. Begin ik nu dan toch echt oud te worden? Dat Twilight uitkwam voelt als de dag van gisteren, maar het is toch inmiddels half mijn leven geleden, haha.

Manga

In april verschijnt het volgende deel van Spy x Family in het Duits. Ik dacht dat de serie zou stoppen na tien volumes, maar het gaat door? Komt het omdat het zo gigantisch populair is of zag de mangaka potentie om het verhaal uit te bouwen of allemaal? Mij hoor je in ieder geval niet klagen, want ik ben enorm fan van deze serie, zowel de manga als de anime.

Andere comics

Nu voor manhwa’s kijk ik uit naar 7FATES CHAKHO 02, The Star Seekers 02 en Dark Moon 02 wat betreft webtoons van de hand van Hybe. Een andere webtoon die een vertaling heeft gekregen naar papieren vorm én Engels is OMNISCIENT READERS VIEWPOINT

As a struggling office worker, Dokja Kim’s sole joy in life is an online novel so obscure that he’s its only reader. Then one day the story comes to an end…and so does the world. People all around the globe suddenly find themselves being massacred by horrific monsters or pitted against each other in sadistic scenarios straight out of the novel. However, only Dokja is aware that this is merely the first chapter of what is to come. Knowing that devastating plot twists are on the horizon, he can no longer afford to sit back as a reader–it’s time for Dokja to step up and write his own destiny!

Deze serie viel me op toen ik voorbij zag komen dat Jisoo van BlackPink wordt overwogen voor de verfilming van een van de personages. Daardoor leerde ik dat deze manhwa ontzettend populair is in Korea. Ongeacht of ze in de verfilming komt, heb ik tot de verschijning in ieder geval genoeg leesplezier.

Anime

The Apothecary Diaries en Why Raeliana Ended Up At The Duke’s Mansion zijn beide al even verschenen als anime, maar ik had nog geen tijd gehad tot recent om mijn Crunchyroll abonnement aan te zetten. Op het moment geniet ik enorm van The Apothecary Diaries, wat een heerlijk hoofdpersonage! Ik heb dankzij de anime enorm veel zin om verder te lezen in de manga serie. 

Doordat ik weer een abonnement heb op Crunchyroll kan ik ook genieten van een flink aantal andere anime die deze winter uitkomen. Zoals Solo Leveling, een populaire webtoon nu vertaald naar anime. Als dat me nog niet enthousiast genoeg maakt, is TXT een van de muzikanten die muziek hebben aangeleverd voor deze serie!
A sign of affection las ik eerst als manga en ondanks dat de manga heel populair is, was ik er persoonlijk niet weg van. Ik vind de tekeningen prachtig, maar ik stoorde me enorm aan de personages. Ik ben benieuwd of ik de anime leuker vind, zo niet… nou ja dan ben ik extra blij dat ik niet verder ben gaan lezen in de manga serie.
Als laatste een film waarvoor nog geen verschijningsdatum bekend is, SPY x FAMILY CODE: White. Wellicht dat ik deze film dus dan ook noem in de lente versie van deze blog, maar omdat ik er naar uitkijk noem ik het nu ook alvast! 

Games

Princess Peach: Showtime!
Wanneer prinses Peach en haar entourage van Toads naar het Sprankeltheater gaan om een voorstelling bij te wonen, verschijnen Grape en haar Zure Tros ten tonele om de show te stelen. Nu is het aan Peach en Stella, de beschermer van het theater, om de voorstelling en de hele boel te redden.
Gelukkig heeft Peach enkele spectaculaire vaardigheden gekregen: ze kan nu de kracht van het strikje van Stella gebruiken en ze kan transformeren! Zo kan Peach bijvoorbeeld een zwaardvechter worden om de degens te kruisen met tegenstanders, of haar vechtkunsten vertonen als kungfu-Peach en zich zelfs van haar zoete kant laten zien als banketbakker. Daarnaast kan ze zaken oplossen als Detective Peach.
Op dit avontuur verandert de gameplay op basis van Peach’ rol, en er worden in de game nog meer verrassende transformaties uit de doeken gedaan.

Aaaah, Peach in de hoofdrol! Het is al even gelden dat ik een spel heb gespeeld waar Peach in zit, dus ik kijk uit naar deze game.

Muziek (gerelateerd)

Ik hoop dat Reputation (Taylor’s version) spoedig uitkomt, maar helaas is een verschijningsdatum nog niet bekend. Helaas zijn er ook geen verschijningsdatums van andere artiesten bekend die ik volg, maar… sommigen hebben al wel hun comeback aangekondigd!

Als eerste zal Stray Kids uitkomen met een studioalbum en een speciaal album. Dat laatste kan echt van alles zijn. Er zijn speculaties dat 3RACHA, subunit Stray Kids, hun eigen album krijgt of dat er een album komt met verschillende solo’s van de alle leden. Het is afwachten wat het uiteindelijk gaat worden.
Le Sserafim heeft recent bekendgemaakt tijdens een awardshow dat hun volgende (mini) album eraan zit te komen. Ze gaan dan beginnen aan een nieuw hoofdstuk aan hun carrière, aangezien hun laatste album het einde was van de trilogie aan werk die ze hebben geproduceerd in de afgelopen twee jaar. BlackPink zal later dit jaar met een album uitkomen, maar zoals het nu lijkt zal ten minste een van de leden met een soloalbum komen. Zover bekend zal Jennie de eerste zijn die haar album gaat uitbrengen. Op het moment wordt gespeculeerd dat dat ergens in maart gaat plaatsvinden. Anders dan bij westerse artiesten waarbij we het maanden van tevoren weten wanneer ze met nieuwe muziek komen, gaat het heel anders in het oosten. Dan ben ik al blij als we het een maand van tevoren de exacte datum weten.

Welk geeky item staat op jouw wishlist?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.