Mijn doelen voor een creatief jaar

Gepost op January 3 2024 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

Schrijven, fotografie en andere plannen die ik voor 2024 heb!

Op Instagram vroeg ik of jullie ook geïnteresseerd zijn dat ik mijn persoonlijke doelen deel naast mijn bucket list. Iedereen die stemde wilde graag dat ik ook deze doelen deel, dus hierbij! De doelen in deze blog zijn gericht op de groei van ik als persoon en als freelancer met haar eigen onderneming. Voor 2024 heb ik vele plannen voor een level up, en deze doelen staan in lijn met die plannen. Ik heb er zin in, dus laten we meteen in de lijst met doelen duiken!

That Blonde Woman 3.0
Yeaaahhh, dit stukje internet bestaat komend oktober 10 jaar. De blog heeft aardig wat veranderingen doorgemaakt, maar boeken en mijn soloreizen zijn altijd de kern geweest van artikelen die ik schrijf op mijn blog. Zowel het eerste als het huidige tweede logo zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Echter is het tijd voor iets nieuws, niet alleen vanwege het 10 jarig bestaan, maar ook omdat er dingen gaan veranderen…
Geen zorgen, de blogs over boeken, reizen en bucket list gaan niet weg. Wel heb ik besloten dat ik de thema’s op mijn blog anders wil presenteren. Niet gek natuurlijk, want ik ben opgegroeid met deze blog. Ik was nog maar een tiener toen de allereerste blog online ging, en inmiddels ga ik al hard richting de dertig. Mijn interesses mogen misschien dan wel voor een groot deel hetzelfde zijn gebleven, maar ook mijn interesses zijn een soort van “opgegroeid”. Zo lees ik een stuk minder YA en hebben mijn taalstudies een grotere plek in mijn leven opgeëist, waardoor ik ook veel meer boeken in andere talen lees dan alleen Nederlands of Engels.

Wat en wanneer gaat het veranderen? Heel langzaam. Emmy (de webdesigner) en ik hebben besloten om het rustig aan te pakken. Hopelijk rond de zomer zullen de nieuwe kleuren en logo online komen. Echter… gaan dingen ook per direct veranderen. Langzaam, maar hier en daar zullen de veranderingen al doorgevoerd worden. Zo ga ik de nieuwe thema’s invoeren, visuele aanpassingen en een deel van de oude blogs zullen worden verwijderd. Over dat laatste heb ik lang getwijfeld, want ik ben iemand die het niet erg vind dat oude werken van mijn hand zichtbaar blijven. Maar het voelt niet meer in lijn met mijn visie voor That Blonde Woman. En bijna 10 jaar aan blogs doorspitten is een grote onderneming, dus ik neem mijn tijd voor dit doel dat ik heb voor 2024. 

Verder verdiepen in storytelling
Als freelancer ga ik meer werken in het marketing veld dit jaar. Of in ieder geval een stuk meer dan voorgaande jaren waarin ik ook actief was op verschillende redacties. Dit heb ik teruggeschaald voor komend jaar, want ik wil me verder verdiepen in storytelling. Niet alleen op werkgebied, maar ook voor mezelf en deze blog. Ik wil graag nieuwe technieken leren, me verdiepen in andere manieren van storytelling en hoe ik beter kan worden. Storytelling bevat een tal van technieken hoe je het kan uitvoeren, maar mijn focus zal dus liggen op marketing, content creatie en schrijven. 

Meer schrijven!
Gezien mijn vorige punt, voelt dit misschien een beetje als een open deur. Maar ja, ik wil me dit jaar meer focussen op schrijven. In 2023 was ik al goed bezig al weet ik dat ik meer had kunnen doen, dus dat wil ik dan ook gaan doen in dit nieuwe jaar. Ik hoop voornamelijk bezig te gaan met proza en een verhaal waar ik aan werk. Uiteraard dit alles naast mijn blog. 

Fotografie
Nog een vorm van storytelling, echter verdient het zijn eigen plekje op mijn lijst van doelen. Fotografie heb ik altijd een heerlijke tijdsbesteding gevonden op reizen of dichtbij. Echter, de laatste twee jaar stond mijn hoofd er minder naar. Tijdens mijn reizen in 2023 koos ik er bewust voor om mijn camera vaker links te laten liggen om zo te kunnen genieten van mijn vakantie. Daar heb ik dan ook zeker geen spijt van. Het paste op dat moment hoe ik in het leven stond. Voor 2024 ga ik het wel anders doen. Ik wil mijn camera vaker tevoorschijn halen en beter worden in fotograferen. 

Taalstudies
Nu voelt dit doel een beetje als een vreemde eend in de bijt. De andere doelen zijn heel creatief en bestaan uit doen, doen, doen. Natuurlijk is het leren van talen ook veel doen. Toch is het anders dan bovenstaande plannen die ik heb. Maar goed, voor 2024 is het ook mijn plan om me meer te gaan focussen op mijn taalstudies. Ik zal in aparte blogs mijn taaldoelen en plannen bespreken voor de talen Koreaan, Duits, Japans en Frans. Welke taal gaat voorrang krijgen, hoe wil ik de talen dit jaar bestuderen en meer!

Welke doelen heb jij voor dit jaar?

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.