Mijn Bucket List 2023 Wrap up

Posted on December 30 2023 by Katja in Bucket List / 0 Comments

Hoe ging het met mijn dromen en bucket list dit jaar? Je leest het in deze blog!

Voor 2023 heb ik mijn bucket list anders aangepakt. In plaats van super concreet te zijn, besloot ik om het wat vager te houden. Geen van deze punten komt dus rechtstreeks van mijn algemene bucket list. Of nou ja, het hoeft niet. Het kan wel. Het is maar net hoe ik het zelf ga invullen. Vol goede moed begon ik dit jaar aan deze lijst en ik ben verrast over de uitkomsten. De dingen die ik het moeilijkst had ingeschat, zijn makkelijk gebleken. Helaas geldt het ook voor de andere kant op. Wat ik als makkelijk had ingeschat, bleek uiteindelijk toch iets lastiger te zijn. 

Drie soorten reizen maken
1. Voor vrienden
2. Voor werk
3. Een unieke reis

Voor vrienden ben ik afgelopen april naar Berlijn afgereisd. Ik had een fantastische tijd vol lekker eten en shoppen. Het was een heerlijke vakantie en ik voelde me enorm op mijn gemak. Voordeel als je in de stad hebt gewoond.
Twee maanden na Berlijn vertrok ik naar Londen voor mijn vrijwilligerswerk. Ik had een teammeeting, we gingen bowlen en daarnaast had ik ook genoeg tijd voor mezelf om verschillende dingen te bezoeken en te doen. Ik logeerde bij een van de andere vrijwilligers en het was enorm gezellig!

Het is niet bepaald uniek voor de meeste mensen denk ik. Maar ik wilde heel graag op een luxere vakantie. Uit het niets vroeg een oude vriendin of ik haar wilde helpen met haar bucket list, toen wist ik dat dit mijn kans zou zijn. “Natuurlijk wil ik je helpen! Help jij mij?” Dit resulteerde in een lang kletsgesprek en veel uitzoekwerk, maar het was het helemaal waard! Ik begon aan de reis eerst in mijn eentje. Zo ging ik in Nederland naar een landgoed waar ik afsprak met een goede vriend om bij te kletsen, de nacht erna verbleef ik in een luxe hotel om een bucket list punt in vervulling te laten gaan. Als laatste sprak ik dus af met die vriendin in Düsseldorf waar we in een loft verbleven. 

Mijlpaal That Blonde Woman
Voor dit jaar heb ik een aantal doelen die ik graag zou willen halen met mijn bedrijf, socials en met deze blog. Wat betreft mijn bedrijf heb ik bijna alle doelen gehaald die ik in mijn hoofd had en ik had niet verwacht dat ik dit halverwege het jaar al kon zeggen. Het was namelijk geen makkelijk doel, maar ik behaalde een mijlpaal in mijn That Blonde Woman carrière: een recordomzet. Ik verdubbelde zelfs mijn eigen doel. Het was op werkgebied echt een heel goed jaar!

Wat betreft mijn socials en blog behaalde ik helaas niet mijn doelen. Niet heel gek, want het bedrijfsgedeelte van That Blonde Woman verliep beter dan ik had verwacht, waardoor ik keuzes moest maken waar ik mijn tijd in zou steken. Met andere woorden: er is nog genoeg werk aan de winkel, maar ondertussen geniet ik ook van de doelen die ik wel heb bereikt. 

Een muziekgerelateerd iets bezoeken
Ik ben dol op muziek. Voor wie mij volgt op Instagram of YouTube is dat niets nieuws. Ik heb het de laatste jaren echt gemist om iets muziek gerelateerd te bezoeken. Voor dit jaar had ik eerst een festival in Parijs in gedachten waar een van mijn favoriete bands gaat optreden. Maar helaas was dat festival midden in de zomer wanneer de kans op hittegolf erg groot is, en ik heb een hitte allergie. Met weinig tot geen beschutting, moest ik dit festival helaas overslaan. In eerste instantie dacht ik: oh, maar dan ga ik toch iets anders muziekgerelateerd later in het jaar bezoeken? Helaas kwamen privé-omstandigheden er tussendoor waardoor ik bewust koos om dit plan uit te stellen naar volgend jaar. 

Schrijf elke maand in mijn dagboek
Jaaa, ik ben zo blij dat ik dit op mijn bucket list heb gezet waardoor ik het ook een maandelijkse (of vaker in de maand) prioriteit maak.  Grappig genoeg merkte ik wel dat ik het in de tweede helft van het jaar moeilijker vond om in mijn dagboek te schrijven, want toen schreef ik veel poëzie en andere verhalen. Geen idee waarom, maar als mijn hoofd bezig is met creatief werk vind ik persoonlijk schrijven moeilijker? Zijn andere schrijvers ook zo? 

Iets maken van begin tot einde
Het kan zilversmeden zijn of een prozabundel afmaken, aangezien beide punten op mijn bucket list staan. Of iets totaal anders. Maar heb ik één van die dingen gedaan? Nee. Iets anders? Ja! Maar allemaal werkgerelateerde dingen, helaas dus niet heel boeiend om op mijn blog te delen. 

Conclusie
Ik ben niet ontevreden over de dingen die ik niet of wel heb gedaan. Privé was het een behoorlijk intens jaar waardoor ik al verbaasd ben hoe vaak ik dit jaar op reis ben geweest. Naast eerder genoemde reizen heb ik namelijk in november nog een spontaan tripje gemaakt. Ik zag toen verschillende vrienden, ging winkelen en bezocht meerdere cafés en restaurants. Oh, en voor die trip verbleef ik in een omgebouwd klooster. Hoe tof!? 
2023 was echt perfect om zo’n vrije bucket list te hebben. Voor volgend jaar heb ik concretere plannen, want ik voel dat ik daar aan toe ben en kan niet wachten om de nieuwe lijst met je te delen! 

Welke avonturen heb jij dit jaar beleefd? Hoe ging het met jouw bucket list?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.