Groen monster

Posted on November 5 2019 by Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Iedereen kent het gevoel vast wel. Die van de groene monster. Zo nu en nu komt die even om de hoek kijken.

Afgelopen zomer was ik in Berlijn. Super leuk dat ik een samenwerking had onder andere met Visit Berlin. Ik probeerde daarom extra mijn best te doen met foto’s maken. Ook omdat de dag voor mij verzorgd was. Op Instagram had ik gezien dat er een blogger vrij recent voor mij aan in Berlijn was geweest. Ik was onwijs jaloers op haar foto’s. Ze waren zo ontzettend mooi. En ik baalde ervan dat ik mijn foto’s niet net zo mooi kreeg. Ook had die blogger een aantal originele hoeken gefotografeerd. Ik wilde haar niet na doen, dus hoopte dat ik zelf creatief genoeg was. Vervolgens moest ik even hard om mezelf lachen. Waarom voelde ik me nou zo? Nou en dat ze mooiere foto’s heeft dan ik. Bij haar was het weer ook totaal anders, waardoor de belichting van haar foto’s ook anders zijn. Aan het weer kan ik niet doen.

Begin oktober had ik een persevent/congres/netwerkbijeenkomst hoe je het ook wilt noemen. Op het event sprak ik met iemand die ik online volg. Ze vertelde me dat het super goed is dat ik ben binnengekomen, want er zijn behoorlijk veel mensen afgewezen. Ik was verrast, want ik vond het proces van binnenkomen behoorlijk makkelijk, maar ook had ik gewoon echt niet verwacht dat het mij zou lukken om binnen te komen. Mijn blog heeft een niche en dat dat is helemaal oké. Het betekent wel dat ik een stuk minder bezoekers heb dan de gemiddelde bezoeker op dat event. Gelukkig verzekerde deze meid me dat de organisatie van het event kritisch is en je niet zomaar binnen kan komen. Ze zagen iets in me en ik was blij om te merken dat ik het super goed kon vinden met de andere mensen op het event.

Eind oktober plaatste ik op mijn Insta stories dat ik bezig was met een nationale en internationale samenwerking. Ik plaats daarop vaker updates over mijn werkleven. Toen kreeg ik opeens een reactie van de blogger die net voor mij aan in Berlijn was geweest afgelopen zomer. Ze bekende dat ze jaloers was op mij was. Niet wetende dat ik vrij recent juist super jaloers was op haar! Ze heeft op Instagram een groter platform dan ik en is wat beter met foto’s plaatsen.

Ik stuurde een berichtje terug dat ze zeker niet jaloers hoefde te zijn en vervolgens bekende ik ook dat ik jaloers ben op mensen die een groter bereik hebben.
Het is oké. Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar wat ben ik blij dat ik met bovenstaande mensen enorm open kon zijn. Het gaf mij juist de kansen om enorm veel te mogen leren en hopelijk door te kunnen groeien. Maar dan wel op mijn eigen manier en ja ook met mijn niche product. Een enorm waardevolle les vind ik.

Van de ene kant is zo’n groen monster die om de hoek kijkt wel fijn. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat ik probeer van andere te leren. Maar aan de andere kant… zo’n groen monster kunnen we beter zo snel mogelijk weer buiten de deur zetten. Dat je je eigen ding doet en plezier hebt, is een stuk belangrijker.

Wat doe jij als het groene monster om de hoek komt kijken?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.