Mijn Ondernemers Leven #8: marketing boeken

Gepost op November 8 2019 door Katja in Ondernemen / 0 Comments

Voor mijn bedrijf doe ik verschillende dingen, omdat ik van afwisseling houd! Een van de dingen waarvoor ik word ingehuurd is als marketingadviseur.

Marketing is een vak waar ik ben ingerold toen ik mijn eerste werk zocht binnen de uitgeverijwereld. Ik had er toen nog niet voor gestudeerd, maar ik wist wel hoe het moest in grote lijnen. Dankzij al het werk wat ik heb verricht onder andere voor mijn blog en tijdens mijn verschillende werkervaringsplekken in de marketing. Inmiddels heb ik media gevolgd op het HBO en is mijn kennis groot. O en vergeet niet dat ik ook Junior-directeur Communicatie van een museum ben geweest.

Ik vind het oprecht leuk om met marketing bezig te gaan. Ja, het frustreert me ook vaak. Aangezien de spelregels van social media continu lijken te veranderen. Al zie ik daar ook wel weer de lol van in. Als het steeds hetzelfde blijft, dan kan ik niet groeien. En maakt tevens het werk anders zo saai. Al moet ik toegeven dat marketing nog nooit zo gecompliceerd is geweest. Maar dankzij social media is het ook tof om te zien dat je overal te wereld met goed internet een deel van je bedrijf kan runnen. Toen ik wist dat ik begin dit jaar fulltime voor mijn bedrijf aan de slag ging, wilde ik ook in de marketingwereld blijven rondhangen.

Wat doe ik als marketingadviseur? Voor een uitgeverij/landgoed help ik met de marketing. Je kent de plek vast wel als je me langer volgt. De ISVW! Daar heb ik namelijk ook stage gelopen en heb ik ook veel nachten op het landgoed verbleven. Ik ben dol op die plek, dus ben enorm blij dat ik op het mooie landgoed nu mag werken. Ik houd me voornamelijk bezig met de boeken.

Bovenstaande boek is een titel waar ik veel voor heb gedaan. De eerste stap was dat ik naar de inhoud van het boek heb gekeken. Past dit boek bij een groot publiek? Is het leesbaar ook voor mensen die niet universitair geschoold zijn? Nu lijkt het alsof ik meer de redacteur aan het uithangen was en dat klopt ergens ook wel. Maar ik kijk er dan ook meteen met een marketingstrategische blik naar. Vervolgens ging ik samen met de uitgever kijken naar de titel. ‘Waarom zou ik?’ heb ik bedacht en is doorgevoerd op de cover.
Over de cover gesproken… Komt de stijl je bekend voor? Dat kan kloppen! Ik heb het namelijk door Emmy van Zonenmaan.net laten ontwerpen. Ik wilde namelijk graag een cover van waterverf en iets met een plastic flesje en de wereld. Emmy snapt altijd precies wat ik bedoel en wat ik wil. Dat werkt zo fijn! Ik ben dan ook enorm trots op het eindresultaat.

Dan zijn er een paar stappen waar ik niets mee te maken heb. Zoals het vormgeven/zetklaar maken/naar de drukker. Wanneer het boek naar de drukker gaat, dan krijg ik een seintje van de uitgever. Ik ga dan aan de slag met het maken van persberichten die passen bij de verschillende media die ik wil gaan benaderen. Rond de dag van verschijnen stuur ik de persberichten uit. Voor ‘Waarom zou ik?’ heb ik een groot publiek benaderd. Uiteindelijk hebben we met dit boek zelfs op Women’s Health gestaan! Ik heb toen even een dansje gedaan door de woonkamer.

Dan is het alweer tijd voor een andere titel! De volgende keer bespreek ik wat ik nog meer doe als marketingadviseur.

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.