5 must visits Berlijn

Gepost op 9 november 2019 door Katja in Reizen / 0 Comments

Welke plekken zou je niet over moeten slaan wanneer je in Berlijn bent? Dat kan je in deze blogpost lezen. Klik snel verder!

Viktoriapark
Het heeft een prachtig uitzicht over de stad en een paar kleine watervallen zoals je op de foto ziet die ik voor deze blogpost heb gebruikt. Het is een enorm chill park en goed onderhouden. Je kan hier met gemak een hele ochtend rondlopen. Neem zeker dan ook wat eten en drinken mee en ga zitten in het park. Echt genieten deze plek! Je merkt niet eens dat je in een super grote stad als Berlijn bent. Daarnaast is de wijk, Kreuzberg, waar het park zich in bevindt ook de moeite waard om te bezoeken. Genoeg cafés, mooie huizen en een fijne sfeer.

Slot Charlottenburg

Schlot Charlottenburg
Slot Charlottenburg is het grootste paleis in Berlijn en is gelegen in het stadsdeel Charlottenburg. Het Slot komt uit de tijd van de Pruisische vorsten en werd gebouwd tussen 1695 en 1999 in opdracht van Sophie Charlotte, echtgenoot van koning Frederik I. Hij gaf haar het landgoed met stadje Lietze. Daar liet ze haar zomeronderkomen Paleis Lietzenburg bouwen. Na haar jonge dood op 36 jarige leeftijd werd het door haar man omgedoopt in Slot Charlottenburg en kreeg het stadsdeel ook de gelijknamige naam.
De Pruisische vorsten hebben hun sporen achter gelaten in Berlijn en daarom zeker de moeite waard om te bezoeken!

Lees hier meer over Slot Charlottenburg.

Wannsee

Wannsee
Ga eind van de middag naar biergarten Loretta (of als het kouder is naar het gelijknamige restaurant). Eet lekker, want er is gelukkig genoeg keuze! Na het eten rondwandelen bij het water om te kijken naar de zonsondergang. Dat heeft me nog nooit teleurgesteld. Het is net alsof de hemel een eigen vuurwerkshow geeft in de mooiste kleuren die ik ooit heb gezien.

Mokkafee

Köpenick
Het valt nog onder zone B, maar dat zou je absoluut niet zeggen. Het leek wel alsof we alles behalve nog in Berlijn waren. Dit kleine stadje met een merkwaardige geschiedenis is niet bepaald modern, maar misschien is dat wel de reden dat we zo enorm genoten.
De place to be (op restaurant gebied) is Mokkafee. Bonus: ze hebben ook verschillende plantaardige melk. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een soja latte. Voor je ontbijt (dan is reserveren wel een goed idee), koffie of lunch is dit de meest fantastische plek.

Je kan hier Slot Köpenick bezoeken of je pakt de bus naar de Müggelsee, het grootste meer binnen de stadgrenzen van Berlijn. Bij de bushalte heb je ook een mooi natuurgebied en aan de overkant heb je dan het meer.
Echt een plek voor als je totaal een andere kant van Berlijn wilt zien.

Potsdam

Potsdam
Ik stond versteld. Een stad vol paleizen, mooie tuinen en een bijzondere geschiedenis. Een tip: wees niet zoals ik. Trek langer dan een dag uit. Een stad als deze is er maar één en ik kan niet uitgepraat raken. Of ik al plannen heb om terug te gaan? Ja, absoluut! Ik wil nog meer ontdekken en zien. Potsdam valt officieel niet meer onder Berlijn, maar met het openbaarvervoer ben je er zo.

Lees hier meer over Potsdam.

Wat is voor jou een must visit in Berlijn?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.