Het leven met Katja #2: Katja’s eet(on)gewoontes

Gepost op 12 december 2015 door Katja in Schrijfsels / 3 Comments

DSC_0115

Yaay het is weer het tweede weekend van de maand! Dat betekent dat je nu een “Het leven met Katja” special aan het lezen bent! Dit keer gaan we het hebben over eetgewoontes, want Katja en mijn eetgewoontes zijn alles behalve gewoon.

Wij hebben namelijk een bepaalde verslaving, een aardappelpuree verslaving. Katja heeft nog een andere verslaving (waar ik me heel goed ik kan verplaatsen), maar daar komen we zo op terug. Eerst even uitleggen hoe het komt dat we een aardappelpuree verslaving hebben. Aardappelpuree is heel makkelijk te maken, je hebt een zakje met magisch poeder en daar doe je 250 ml kokend water bij. Eventjes roeren, et voìla, je hebt aardappelpuree. Maar dus omdat het zo makkelijk te maken is, neigen we er snel naar om het te maken als we hongerig zijn. Katja klaagt dan dat ze enorm zin heeft in chips, maar dat ze het niet heeft. Vervolgens dringt het tot me door wat ze zei en ik heb ook spontaan honger. Dan kijken we elkaar in de ogen en begrijpen wat we beiden willen en doen we de waterkoker al aan. Want ja chips is van aardappels gemaakt en goh, aardappelpuree ook! Bij ons dient aardappelpuree dus vaak als een chips-vervanger.

Maar het is ook een beetje saai om alleen aardappelpuree te eten en ik doe er dus jus bij en Katja, Katja doet er smeerkaas bij. Het liefst wil ze er gewoon kaas bij maar dat heeft ze vaak niet thuis, en net als dat aardappelpuree een chips-vervanger is, is smeerkaas voor Katja een kaas-vervanger. Alhoewel smeerkaas eigenlijk ook gewoon kaas is.. Katja is ook echt helemaal gek van kaas, ze kijkt altijd dan naar mij met van die puppy oogjes als we het over kaas hebben (wat verbazingwekkend vaak gebeurd) en zegt ze super schattig: “Kaaaaas?”. Katja is een kaasmonster, ja ze is ook lief en schattig maar vooral ook een kaasmonster. Je moet trouwens niet denken dat ze elke dag aardappelpuree met smeerkaas eet. Ze eet ook vaak bami en pasta. En laatst zelfs, geloof het of niet, pasta met een kaassoufflé. Ook zie ik haar regelmatig wraps eten met soja gehakt, in het begin deed ze er avocado bij, maar die zijn tegenwoordig niet meer te pruimen. Nee pruimen heb ik haar nog niet zien eten.

Maar als je Katja een keer echt heel gelukkig wilt maken, moet je Engels eten maken. Vooral weer iets met aardappels, vind ze echt heerlijk. (hint: POTATO SOUP daar is ze ook dol op!). Ze is dan ook diep in haar hart een beetje een Engelsvrouw. Tevens is ze dus ook weer een kaaskop, het is allemaal erg verwarrend, maar ik vind het wel oké dat ze kaas lekker vindt en aardappels en wraps ook. Ik accepteer Katja’s eetongewoontes als ze die van mij ook accepteert! Mijn eetongewoontes zijn denk ik dan ook vele malen heftiger dan Katja’s eetongewoontes.

Doei,

Marcia

Tags:


3 responses to “Het leven met Katja #2: Katja’s eet(on)gewoontes

  1. O mijn god, dit is echt hilarisch. Ik zit hier echt met een gezicht van: wtf did I just read? But wait. I read it all. About… oké. Laat maar. Maar het blijft mooi! xD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.