Liefdesbrieven aan de sterren – Ava Dellaira

Gepost op December 9 2015 door Katja in Boeken / 10 Comments

Dellaira Liefdesbrieven ad sterren

 

Titel: Liefdesbrieven aan de sterren

Auteur: Ava Dellaira

Verschenen: november 2015

Pagina’s: 384

Uitgever: LS Amsterdam

Waardering: 6/10

Ik wil uitgeverij LS Amsterdam bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon…
Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan?

Voor een opdracht van Engels schrijft de hoofdpersoon een brief aan een overleden persoon. Het hele boek leest als verschillende brieven. Erg bijzonder. Het was net alsof ik een kijkje nam in een dagboek. Doordat het verhaal in briefvorm werd verteld vond ik het persoonlijk niet altijd even fijn om het te lezen. De ene keer zat ik echt helemaal in het verhaal en las ik brief na brief. Terwijl het op andere momenten mij tegenhield om meer dan één brief te gaan lezen.

Ik kon merken dat ik echt even een drempeltje over moest met die boek. Het was even inkomen, maar daarna vond ik het verhaal geweldig en kon ik niet stoppen om richting het einde weer over een drempeltje te moeten. Dat drempeltje had de reden dat ik op die momenten graag wat meer vaart had willen zien in het verhaal. Het ging dan naar mijn idee net iets te traag.

Ondanks de drempeltjes vond ik het wel erg fijn om het boek te lezen. De manier hoe Laurel vertelt over haar leven is echt heel mooi beschreven. Het is een boek vol mooie zinnen. En de conclusies aan het einde van elke brief vond ik prachtig. De sfeer die door het boek ging vond ik erg mooi, het was breekbaar, maar tegelijk ook tastbaar. Ik kon mij goed inleven in Laurel. Eigenlijk ging het inleven vanzelf. Ik hoefde er niet over na te denken.

Maar toch vond ik het boek niet super fantastisch en dat was wel mijn verwachting. Ik had gehoopt op vele uiteenlopende emoties. Maar tijdens het lezen kreeg ik vaak het gevoel dat de emoties bleven hangen en dat de hoofdpersonage niet vooruit ging.

Het is een verhaal naar een meisje die opzoek is naar zichzelf, jezelf en een ander kunnen vergeven. Het is een verhaal die je moet liggen met een bijzonder vertelwijze. En een ontknoping waardoor het even wazig werd voor mijn ogen.

Wat vind jij van Liefdesbrieven aan de sterren?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


10 responses to “Liefdesbrieven aan de sterren – Ava Dellaira

  1. Thyrze

    Ik vond dit een erg mooi boek! Inderdaad een beetje traag aan het begin, maar daarna begin je steeds meer lagen te ontdekken in Laurels verhaal.

  2. Deze hoop ik ook nog in december te gaan lezen! Jammer dat je hem niet super vond. Zelf heb ik best hoge verwachtingen van dit boek, dus ik hoop dat ‘ie me niet teleur gaat stellen.

  3. Ik had juist niet zo’n (hele) hoge verwachtingen van dit boek, maar daarom vond ik het misschien juist ook wel beter! Ik vond het een erg mooi boek. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.