Best of YA Event 2015

Posted on December 8 2015 by Katja in evenement / 6 Comments

DSC_0015

Zaterdag 5 december was het vroeg opstaan in Casa Biondo (naam van het studentenhuis waar ik woon). Maar dat was het helemaal waard, want die dag zou ik Veronica Roth ontmoeten! Lees snel verder! 

DSC_0003

In 2014 heb ik in het Best of YA promotieteam gezeten wat echt super leuk was! Dus ging ik nog net iets vroeger heen om achter de schermen te helpen met de laatste dingen. Een groot deel van de posters die bij de goodiebag lagen heb ik er dus neergelegd. Volgens mij was het het meest grappige gezicht om mij als een malle door de zaal te zien lopen.

Het event begon met de film Insurgent. Toevallig had ik deze film nog nooit gezien, aangezien ik toen de film uitkwam aan het reizen was. Super leuk om dan de film te gaan zien samen met fans van de Divergent boeken.

DSC_0043

Na de film stelde presentator (o.a. bij Nickelodeon) Bart zich voor en riep de eerste auteur naar voren die hij ging interviewen. Buddy Tegenbosch heb ik inmiddels al een paar keer mogen ontmoeten en ik kan oprecht zeggen dat ik het een geweldige man vind! Ik voel me dan ook elke keer weer schuldig wanneer ik hem spreek dat ik zijn laatste boek Oog om oog nog steeds niet heb gelezen. Dus ik denk dat ik snel naar de boekhandel ga, want dit boek wil ik niet missen!

DSC_0085

En wowie, toen liep Veronica Roth voor mijn neus! Tijdens het interview door Bart en vragen vanuit de zaal kon ik alleen maar denken aan hoe geweldig het is om Veronica ein-de-lijk te ontmoeten. Een tijdje terug had ik het erover dat ik een lijstje van auteurs in mijn hoofd heb van wie ik graag een handtekening zou willen. Met stipt op één stond Veronica, dus dat maakte het extra speciaal om haar juist in Nederland te mogen zien.

DSC_0124

Laatste onderdeel van het programma bestond uit het panelgesprek met Buddy, Maria (vertaalster van o.a. Twilight en niet geheel onbelangrijk Divergent!), Emmy en Veronica.

DSC_0132

Als één van de laatsten stond ik in de rij voor een handtekening, maar dat was het lange wachten helemaal waard. Of nou ja lang wachten… in tussentijd was de mogelijkheid om boeken te kopen bij een boekhandel die voor het event kwam, tijdelijke tattoos laten zetten en bijkletsen met mijn boekenvrienden.

Het was een heerlijke middag met als kers op de taart een handtekening van Veronica. Op bovenstaande foto (dank je Bas!) zie je mij met haar kletsen. Ik vertelde haar namelijk dat ik haar boek Samensmelting echt fantastisch vind met een sterke gedachten erachter.

DSC_0139

En nog een foto samen!

Na een heerlijke dag vertrok ik met een fijn gevoel naar huis. Het was een weekend om nooit meer te vergeten! Ik wil iedereen bedanken die mijn weekend zo geweldig hebben gemaakt en in het bijzonder Sandra. Het was een top event!

Liefs,

 header31-860x280

Tags:


6 responses to “Best of YA Event 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.