How to Speak K-pop – Jungho Park

Posted on March 23 2021 by Katja in Boeken / 0 Comments

Ben jij net als ik een K-pop en/of K-drama fan? En spreek je (nog) geen Koreaans? Dan is dit boek perfect voor jou!

Titel: How to speak K-pop
Auteur: Jungho Park
Verschenen: november 2020
Pagina’s: 208
Uitgever: Cambridge Dynasty Press
Waardering: 9/10

How to Speak K-pop is the most straightforward guide book to learn Korean words from Korean dramas, movies, and pop culture. It uniquely combines the most popular Korean slang words and trendy phrases that cannot be found in the ordinary Korean language textbook. And it will give you a full explanation of the cultural background of the word and help you to understand why it is being used like that.

Features of this book:
✓ Visualized Interconnection Between English and Korean
✓ The Most Popular Korean Words
✓ Detailed Explanation
✓ Pronunciation Guide
✓ Real-life Example

Wouldn’t it be amazing if you could understand what your favorite Kpop idol says to you or the jokes from your favorite Korean drama on Netflix? How to Speak KPOP is all about helping you to understand Korean words from pop culture without getting into too much Korean grammar or any boring language textbook type of study.
Learning a foreign language is very rewarding, and learning a cultural background even opens your eyes and heart to a whole new experience. You will get both from this book!

Sinds de laatste twee jaar luister ik met regelmaat K-pop en eerder dit jaar ben ik begonnen met het kijken van K-drama’s. Het leek me daarom wel handig om meer te weten te komen over de Koreaanse taal. Toen ik dit boek tegenkwam sprong ik een gat in de lucht, want het precies wat ik zocht en meer!

Oké, dit is geen lesboek, maar puur om de basis onder de knie te krijgen die je voornamelijk als K-pop fan hoort. Ik vind het zeer prettig dat het boek wordt ingeleid met het Hangul (Koreaans schrift). De klinkers en medeklinkers worden besproken en hoe je die uitspreekt. Mocht je echt Koreaans willen leren, dan is het een wijzer plan om een Koreaans taalboek of cursus te volgen.

Wat How to speak K-pop zo fijn maakt is dat je niet alleen de meest voorkomende Koreaanse woorden binnen de K-pop cultuur leert kennen, maar juist ook de culturele achtergrond. Ik had daardoor ook het idee dat ik meer over de cultuur van Korea heb geleerd. Wat ik erg prettig vond was dat bij de meeste woorden ook voorbeeldzinnen stonden. Eerst in het Hangul, daarna in Romeins schrift en vervolgens in het Engels. Je leert zo ook dat de zinstructuren in het Koreaans anders is dan in het Engels.

Het enige punt ter verbetering die ik heb is dat er van mij een gedetailleerde uitleg had mogen zijn over de uitspraak. Helemaal aan het begin van het boek staan er kolommen met ‘hoe uit te spreken’ en ‘getranscribeerd in het Engels’. De verschillen zijn soms minimaal voor iemand die de Koreaanse taal niet kent.  
Wel vind ik dat de auteur de kolommen prettig heeft ingedeeld. Het is namelijk meteen duidelijk wat er wordt bedoeld en je kan alles makkelijk opzoeken. Daarnaast bevat het boek een consistente lay-out en een gemakkelijk te herkennen opbouw, waardoor het leren van de woorden me beter af ging dan ik van te voren had verwacht.

Voor iedereen die de subcultuur genaamd K-pop (en K-drama) wil begrijpen is dit boek het perfecte startpunt. Ik vond het enorm prettig om niet alleen over grammatica te leren maar ook over de Koreaanse cultuur. How to speak K-pop is een must-read voor alle niet Koreaans sprekende K-pop fans!

Liefs,

Tags: , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.