Ik ga naar Berlijn!

Posted on July 1 2019 by Katja in Reizen / 2 Comments

Vandaag heb ik mijn eerste eerste soloreis van 2019 geboekt. De reis gaat naar Berlijn!

In de zomer van 2016 stapte ik op de trein naar Berlijn. Precies 3 jaar later zal ik opnieuw in de trein stappen naar Berlijn. Maar waarom weer naar deze Duitse stad? Eigenlijk omdat ik al bijna een jaar lang weer de stad wilde gaan bezoeken. Voor dit jaar had ik het plan om een citytrip te maken en het liefst naar een goedkopere stad voor een keer. De reizen van de afgelopen jaren waren namelijk prijzig. Want Engeland, Schotland en de pond. Daarnaast heb ik lang nog niet alles van Belijn kunnen zien. O, en niet te vergeten vind ik het best wel chill om een stad te bezoeken waar het makkelijk voor mij als vegetariΓ«r is om uiteten te gaan. Als laatste is mijn reden dat ik deze mogelijkheid met beiden handen aanpakte, omdat ik voor een super goedkope treinprijs en slaapplek naar deze stad kon gaan.

Dus ja, Berlijn. Vanochtend was ik bezig met mijn doelenlijst voor deze nieuwe maand juli. Een routine die ik al jaren heb. En ik schreef voor deze maand neer dat ik een reis wilde gaan plannen. De hele dag bleef dat in mijn hoofd rond spoken tot ik eventjes snel de prijzen voor treintickets ging checken. Toen ik een retourticket voor nog geen 80 euro vond, ging ik opzoek naar een slaapplek. Ik wilde ergens slapen waar ik de keuken mag gebruiken, dichtbij de natuur en het openbaarvervoer. Geen idee hoe, maar ik vond binnen een paar minuten de perfecte plek. En ik geloofde het gewoon eerst niet… maar het voldeed aan mijn voorwaarden en ook een plek voor geen geld. Ik wist dat ik geen andere keus had behalve dan om te boeken. Binnen 20 minuten was alles geboekt en zelfs mijn reservering goedgekeurd.

Heerlijk! Eindelijk weer reizen in mijn eentje. Het beste? Ik ga voor 8 dagen weg. Deels in de stad, maar ook in de natuur. Genieten van het heerlijke eten, drinken en al het andere wat de stad te bieden heeft. Hopelijk kan ik ook nog afspreken met een aantal kennissen die ik in de stad heb. Ja, ik kijk zo onwijs uit naar mijn volgende soloavontuur!

Ga jij nog op reis deze zomer?

Liefs,

Tags: , , ,


2 responses to “Ik ga naar Berlijn!

 1. Carola

  Oooh wat leuk ik zoek dit ook al een tijdje
  Ik ga je volgen πŸ™‚
  Via welke site heb je geboekt?

  • Katja

   Super leuk om dat te horen! Eigenlijk was het heel simpel. Mijn trein vis NS Internationaal en mijn slaapplek via Airbnb. Alvast veel plezier gewenst tijdens jouw reizen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.