Interview met Brooke Saward

Gepost op 16 mei 2017 door Katja in Boeken, interview / 0 Comments

Afgelopen zaterdag had ik samen met Anouk een interview met Brooke Saward, auteur van het boek World of Wanderlust. We besloten om de interviews van een half uur die we per persoon hadden om die samen te voegen. En zo hadden we een uur lang een gezellig gesprek met Brooke. Waar we het over hadden? Klik dan snel verder om daar meer over te lezen!

Omtrent jouw boek hebben we een tag gemaakt. En deze vraag gaat over de reistypes die je beschrijft in je boek (Negatieve Nellie, Superenthousiast, Onvoorbereid en onbezorgd, Totale nomade, Supergeorganiseerd, Nagenieter, Geschiedenisfanaat, Budgetbeest, Hoogvliegers), maar welke reistype ben je zelf?

Ik plan alles. Dus ik ben Supergeorganiseerd. Ik ben namelijk bang als ik niet plan, dat ik dan iets mis.

Hoe zie jij je toekomst voor je?

In Tasmania heb ik een toetjeshuis geopend. Ik wilde namelijk meer tijd spenderen op de plek waar ik woon, Tasmania. Daarnaast zag ik het ook als een kans om mensen van die plek kennis te laten maken met toetjes over de hele wereld. Het is namelijk niet vanzelfsprekend in Australië dat mensen op reis gaan en door mijn toetjeshuis kunnen ze toch een stukje van de wereld proeven.

Daarnaast wil ik gewoon blijven reizen, maar niet meer non-stop zoals eerder. Dus misschien één reis per maand of in de twee maanden. Ik wil meer dingen rondom het huis doen en dan daar ook over bloggen. In plaats van steeds naar bekende plekken gaan, wil ik een avontuurlijke levensstijl ontwikkelen. Ondanks dat ik heel graag op meer roadtrips wil gaan en kamperen, denk ik erover om een boomhut te bouwen. Ik zit erover na te denken om in de verre toekomst een Boetiek Hotel op te richten, aangezien ik de afgelopen jaren haast in hotels heb gewoond en het lijkt mij leuk om zo’n hotel te creëren.

Met ander woorden: ik blijf gewoon doen wat ik nu al doe. Ik hou er van wat ik tot nu toe heb gedaan.

Wat is het leukste wat reizen je brengt?

Voor mij is het een vorm van ontsnappen. Ik was 13 toen ik voor (dit is een heel random verhaal zegt ze zelf) voor een film première naar het buitenland vloog, omdat ik in een koor zat. Die ervaring van wegvliegen naar het buitenland vond ik fantastisch. Het voelde alsof ik een heel ander identiteit kan aannemen wanneer ik op een nieuwe plek ben. Ikzelf kom niet uit een rijke familie en een klein dorp (iedereen kent iedereen daar), waardoor de kans zo ontzettend klein is dat ik op reis kon.

Dus vandaar dat reizen voor mij een ontsnapping is geworden. En daarnaast vind ik het leuk om nieuwe plekken te ontdekken en andere culturen te ervaren. Daarom is Europa praktisch gezien wie ik ben, met name Frankrijk. Ik bedoel in Australië leven wij vrij geïsoleerd van andere landen. Terwijl je hier in Europa je hoeft maar even in een vliegtuig te zitten of je bent al in een ander land.

Is dat ook de reden dat je met name over Europa schrijft in je boek?

Ja, precies! Alles hier is soms maar een uur in de trein van elkaar verwijderd. Daarnaast is hier zo veel geschiedenis. Ons land is nog maar honderd jaar oud, maar in vergelijking met hier is dat niets. Het is voor mij zo fascinerend dat jullie hier gebouwen hebben die wel vijfhonderd jaar oud zijn. Ik vind het ook zo cool dat jullie hier geen duidelijke grensovergangen hebben. Het lijkt hier alsof jullie geen moeite hoeven te doen om even de grens over te gaan.

*vanaf hier raakten we echt in gesprek met Brooke in plaats van dat het voelde alsof het een interview was*

Zo vertelde ze dat ze een tijdje heeft gewoond in Berlijn, maar toen ze haar huidige vriend ontmoette verhuisde ze terug naar Tasmania. Soms reizen ze samen, maar hij houdt niet veel van reizen als boer zijnde. Want hij wil de boerderij niet te lang alleen laten.

Is er ooit iets tijdens het reizen gebeurd wat er bijna voor zorgde dat je wilde stoppen met reizen?

Ja, ik was ooit een keer in Bolivia (Zuid-Amerika), maar ik haat het om over dit soort dingen te praten. Omdat het slecht lijkt voor het land, maar het is een minder ontwikkeld land en minder geschikt voor reizigers. Daarnaast heeft Zuid-Amerika een slechte reputatie, maar tegelijk heb ik een erg leuke tijd gehad in Chili en Brazilië. Ik denk ook dat soms kom je nou eenmaal in een situatie terecht tijdens het reizen wat minder leuk is, ongeacht waar je bent. En ik wil er niet publiekelijk over praten, omdat ik andere vrouwelijke solo reizigers er niet van wil weerhouden om daar niet naar toe te reizen.

Wat is je favoriete reisplek in Australië?

Tasmania, natuurlijk! Het daar namelijk zo ontzettend mooi! Het heeft stranden, bergen en een regenwoud. Enorm divers dus!

Wat is de beste reistip die je ooit op reis hebt gekregen van een andere reiziger?

Deze tip kreeg ik in Canada van een schrijfster en zij vertelde mij: altijd wanneer je toilet ziet, dan ga je. Zelfs als je niet moet.

Naar welke plek zou je altijd weer naar terug gaan?

Europa en nog specifieker: Parijs. Ik ben een vegetariër en als dat zijnde is er één ding zeker wat ik altijd mag eten. En dat is snoepgoed. Dat past perfect bij Parijs.

*Aangezien Brooke ook graag over kleding mag praten zijn deze vragen kleding gerelateerd.*

Wat is je favoriete kledingstuk die je tijdens één van je reizen hebt gekocht?

Ik heb een hele dik jas gekocht toen ik in Canada was. Het is misschien wat saai om te zeggen, maar hij is zo fijn en warm.

Ik zie je op foto’s bijna altijd een hoed dragen. Van waar die kledingkeuze?

Het geeft je kledingkeuze voor de dag meteen een boost. Daarnaast denk ik altijd over mezelf dat ik een beetje een oude ziel ben. Ik hou namelijk van de jaren twintig en ik denk dat dat ook een reden is waarom ik zo veel hou van Parijs.

In het kletsgesprek wat volgde na het interview kwamen we erachter dat Brooke haar favoriete boeken Harry Potter zij, dat ze gewoonweg enorm doel is op boeken en oja ze had wel vijf boeken meegenomen op deze trip. Daarnaast kijkt ze op dit moment de tv-series Riverdale en 13 Reasons Why.

Nogmaals ontzettend bedankt uitgeverij Blossom Books voor dit onwijs gezellige interview!

Liefs,


 

 

 

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking met Anouk van Reading Traveller en uitgeverij Blossom Books.

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.