Interview met Julie Kagawa

Gepost op 7 november 2015 door Katja in Boeken, interview / 3 Comments

DSC_0705

Afgelopen zondag was het zover. Samen met Nanouk had ik een interview met Julie Kagawa! Misschien herkent iemand dit wel, ik heb een lijstje vol met auteurs die ik ooit eens zou willen ontmoeten. Julie Kagawa stond erg hoog in die lijst, want wauw ik ben erg onder de indruk van haar boeken! Lees snel verder voor het interview met Julie Kagawa.

Voor dat het interview van start ging gaven we Julie Kagawa eerst een cadeau, het fanboek! Super bedankt iedereen die heeft ingestuurd! Julie was ontzettend verrast en er heel erg blij mee!

DSC_0706

Welk karakter zou je het liefst tot leven zien komen?
Ash. Want, Ash. Geen verder uitleg is nodig. 😉
Welk karakter was het lastigs om te schrijven?
Ash, met name in De IJserprins. Aangezien hij in de eerste boeken erg stil, cool en mysterieus is en dan krijgt hij een boek vanuit zijn eigen perspectief. Julie Kagawa begon hardop tegen Ash te praten, want ze moest toch ergens iets vinden om een boek over te schrijven, dus Julie zegd: “You really need to talk to me,” Ash: “Nope, I’m just gonna sit here and brood.”
Zijn de karakters uit je boeken gebaseerd op echte personen?
Ik probeer mijn karakters niet te baseren op echte mensen, op mezelf na dan. Al mijn geschreven karakters hebben een stukje van mij in zich, ik denk dat dit geld voor meer auteurs. Om eerlijk te zijn, zijn de meeste van mijn karakters gebaseerd op anime en videogames, met name The Iron Fey series. Puck and Ash and all the Iron Fey boys? Yeah, anime.
 Met wie van de karakters indentificeer jij het meest?
Allie van Blood of Eden is de karakter die het dichtst bij mijn persoonlijkheid komt, toen ik zo oud was als haar. Ze is eenzaam, heeft temperament, koppig en heeft moeite met het gezag. Maar daarnaast kan ik mij identificeren met Megan haar social awkwardness en Ember haar uitdagendheid.
Wat is het eerste wat je zou zou doen wanneer je in een draak kan veranderen?
Vliegen.

DSC_0710

Als je een magisch item zou kunnen hebben, wat zou het zijn en waarom?
Hermelien haar tijdverdrijver. Want wie heeft er nou niet meer tijd nodig?
Naar welke wereld uit je eigen boek zou je op vakantie willen?
In ieder geval niet naar de wereld van Blood of Eden! Dat zal een horror zijn! Ik denk dat Nimmernimmer een leuke plek is, ook omdat ik weet hoe ik daar moet overleven. Ik moet gewoon heel veel zout meenemen en flessen met honing.
En welk van je personages neem je mee op die vakantie (zie bovenstaande vraag)?
Grimalkin
Over welk magisch wezen zou je nog willen schrijven?
Het lijkt mij leuk om te schrijven over een Kitsune, een Japanse fox spirit. De mythologie van Japan is geweldig!
Is er al een next project?
Eerst schrijf ik de overige delen in de Talon saga, die gaat 5 boeken tellen! En daarna weet ik het nog niet. Ik heb zoveel ideeën, maar we zullen het zien. Alles is mogelijk.
Als laatste speelden we vragenvuur met Julie Kagawa, zie het filmpje hieronder!:

http://https://www.youtube.com/watch?v=wbozmJTpVSw&feature=youtu.be

Het was een onwijs tof interview niet te vergeten ook erg gezellig om dit samen met Nanouk te mogen doen!

DSC_0713

Ik wil HarperCollins bedanken voor het interview!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


3 responses to “Interview met Julie Kagawa

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.