Magic & Mayhem tour: Bloggersmeet

Gepost op November 6 2015 door Katja in Boeken, evenement / 0 Comments

DSC_0716

Het weekend van 1 en 2 november was voor mij het weekend vol hoogtepunten. Van Rotterdam tot Amsterdam en weer terug naar Utrecht! Op zondag 2 november had ik de kans om Leigh Bardugo te ontmoeten tijdens een Bloggersmeet.

In een café in Amsterdam zaten we met z’n allen te wachten op de komst van Leigh. De avond ervoor had ik al de kans haar te zien op de release party. Maar het was erg fijn om met de auteur te kletsen in een intiemere setting.

Na een maand touren was Nederland de laatste stop voordat Leigh weer naar huis zou gaan. Het eerste wat zij gaat doen wanneer ze weer thuis is? Haar hond knuffelen! Vervolgens op de bank ploffen tv aan en dat de hele dag lang met haar hond in haar armen. De was… Dat komt later wel.

Maar wat neem je tijdens het touren mee? Als het aan leigh lag had ze allang het handtasje van Hermelien, waarin ze al haar kleding zou stoppen. In delen van Amerika waar ze als eerste op tour ging was het erg warm, maar eenmaal in Europa en met name Zweden was het zo koud! Dus ze moest kleding mee voor verschillende weersomstandigheden en dat maakte het reizen best lastig.

DSC_0731

Leigh groeide op als enigst kind. Aan haar werd altijd vertelt dat ze te veel praatte, te dik, te klein, te jong, gewoon te veel was. You are too much! Vanuit die reden is het personage Nina ontstaan uit List en Leugens (Six of Crows). Nina is zelfverzekerd, iets wat Leigh graag had willen zijn in haar pubertijd. Nina is tevens het personage met wie Leigh zich het beste mee kan identificeren. Al haar personages die ze tot nu toe over heeft geschreven hebben allemaal een stukje karakter van Leigh, maar Nina blijft het personage die het dichtst bij haar komt.

Zelf ben ik ook enigst kind en kon ik mij erg goed inleven in Leigh. De avond ervoor had de auteur op de release party al vertelt dat ze als kind al hele verhalen maakte in haar hoofd en creëerde zo op deze manier hele werelden. Zelf deed ik dit ook, maar daarnaast probeerde ik ze zelf na te tekenen en ik vroeg mij af of Leigh dit ook deed. Ze begon diep na te denken en moest lachen. Ze zei dat ze het bijna was vergeten, dat ze haar elfjes altijd na probeerde te tekenen en dan an profiel. Ik keek haar met een geschokte blik aan en vertelde dat ik dat zelf ook deed. Beiden keken we elkaar aan en hadden we een omg-momentje. Misschien is dat een enigst kind trekje, verklaarde Leigh.

DSC_0739

Het was echt een fantastische tijd met Leigh, ik wil alle bloggers die erbij waren bedanken voor de gezelligheid en natuurlijk Blossom Books voor de uitnodiging.

Liefs,

 header31-860x280

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.