Magic & Mayhem tour: Release Party ‘Six of Crows’

Gepost op 2 november 2015 door Katja in Boeken, evenement / 6 Comments

RPLL1
Intens weekend? Ja, dat was afgelopen weekend zeker! Ik reisde van boekevent naar boekevent, van Rotterdam tot Amsterdam. Ik heb mij nooit gerealiseerd dat je zoveel leuke dingen kan doen binnen één weekend. Mijn weekend begon met een heerlijk pizza met een groep vriendinnen om vervolgens naar de release party te gaan van Six of Crows  (Nederlands: List & Leugens), lees en zie hier alles over in mijn fotoverslag!

RPLL2

De release party vond plaats in boekhandel Donner, Rotterdam. Super geschikt voor een event waar 180 Grishafans op af kwamen.

Myrthe (uitgever Blossom Books) presenteerde de avond en als op-en-top Grisha fan droeg zij kleding die helemaal pasten bij het verhaal die Leigh Bardugo gecreëerd heeft. Ik werd razend enthousiast en ik kon niet wachten totdat Leigh naar het podium werd geroepen.

LB1

Myrthe interviewde Leigh en dan met name over de Grisha-trilogie, aangezien List & leugens  vanaf vandaag in de boekhandel verkrijgbaar is.

List & Leugens is het eerste deel van De kraaien, de nieuwe serie van Leigh Bardugo. De serie speelt zich wederom af in de Grisha-wereld.

Dus niet getreurd wanneer je Val en verlossing  al dichtgeslagen hebt, want er is meer!

RPLL3

Ik hing aan de lippen van Leigh. Wauw, wat kan deze vrouw prachtig vertellen! Ze is heel open, deelt veel dingen met haar lezers en ze heeft geweldige humor. Om eerlijk te zijn had ik Leigh mij heel anders voorgesteld, ik had eigenlijk verwacht dat ze een terughoudend persoonlijkheid had. Waarom? Ik heb werkelijk geen idee, want het was totaal het tegenover gestelde.

Na het interview en vragen uit het publiek was het tijd voor de Grisha games!

RPLL4

Voor het event aan waren er 2 meiden uitgekozen die het op zouden nemen tegen Leigh. De vragen gingen uiteenlopend over de Grisha-trilogie, wat Leigh ooit in een interview heeft gezegd tot de kleinste details en over YA boeken in Nederland.

RPLL6

Zal Leigh de antwoorden weten op al Myrthe haar vragen?

RPLL5

Lotte (Blossom Books) hield de score bij.

LB2

C, C, B, wie heeft het juist?

Heerlijk om de reacties te zien en de feitjes achter de boeken die ik niet meer wist doordat ik de boeken een tijdje terug, begin dit jaar, had gelezen.

Na het hoofdprogramma was het tijd voor iets anders, een zoete verrassing!

RPLL7

Taart! En cupcakes! Prachtig al die details. De taart is gebaseerd op List en Leugens en de cupcakes op De Grisha-trilogie.

RPLL8

Als auteur van de boeken sneed Leigh de taart aan en smullen maar!

In de goodiebag die we bij binnenkomst kregen zat een kaartje waarop stond of je in groep 1 of 2 zat. Ik had groep 2, dat betekende dat ik pas later op de avond mijn boeken kon laten signeren. Ondertussen kon ik genieten van de andere activiteiten die ik wachten op mijn beurt kon doen, zoals een polaroid foto’s maken, Grisha-fanart ophangen en of bewonderen, eten en drinken, boeken kopen, kletsen met medefans en deelnemen aan de BREAK OUT GAME.

Net als Kaz Brekker (personage List & leugens) en zijn team kunnen wij samen met ons eigen team uit een zwaarbeveiligde kluis breken! Het doel: binnen 5 minuten de code kraken en de kluis uit kunnen… De scores worden bijgehouden en het snelste team wint een prijs!

RPLL9

Daar gingen we met het groepje bestaande uit Eline, Silke, Madelon, Ellis, Joost en ik de kluis in die onder de boekhandel zit. Donner was namelijk eerder een bank. Het hek ging dicht en het spel begon. Doormiddel van vragen en een abc antwoord konden we de vragen beantwoorden. Achter elk antwoord stond een nummer, die nummers stonden voor een kluis, wanneer we het antwoord gaven liepen we naar de kluis met het nummer achter ons antwoord, om hopelijk in die volgende kluis opnieuw een kaart met een vraag tegen te komen. Ergens halverwege het spel hadden we de verkeerde kluis opengemaakt en was het game over. Wel hoorden we dat wij het team waren die het verst waren gekomen…. Maar er waren ook nog groepen na ons. Na een avond in spanning gewacht te hebben kwamen we erachter dat er nog één ander team net zover was gekomen als ons. Uiteindelijk bleken zij de winnaars aangezien die groep een paar seconden sneller waren dan ons team.

Het was een ontzettend lange avond maar erg gezellig! Ik heb veel lieve lezers van mijn blog ontmoet en wauw ik stond echt perplex om jullie te ontmoeten. Echt super bedankt dat jullie even hoi tegen mij kwamen zeggen, dat heb ik enorm gewaardeerd!

Helaas waren mijn boeken niet gesigneerd vanwege de lange rij, maar ik wist dat ik de volgende dag Leigh zou ontmoeten in Amsterdam, daarover meer op 5 november!

Liefs,

 header31-860x280

Tags:


6 responses to “Magic & Mayhem tour: Release Party ‘Six of Crows’

  1. Wat leuk om te lezen! Ik word nu toch wel steeds nieuwsgieriger naar de Grisha-serie, binnenkort toch maar eens het eerste deel gaan lezen… en Leigh lijkt me echt een superleuk mens!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.