Januari & Februari Book Haul 2021

Gepost op 2 maart 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

De eerste book haul van het jaar! Van verschillende uitgeverijen heb ik boeken mogen ontvangen en ik heb een heel mooi boek zelf gekocht.

Long Acre – Roni Loren
Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.
Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt.
Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

De gehele serie kreeg ik van de uitgeverij, maar wel met een reden. Bijna twee jaar geleden las ik het eerste deel uit deze serie als onderdeel van mijn freelancewerk. Zowel de uitgever als ik waren helemaal weg van Long Acre. In zomer 2020 verscheen deze serie eerst alleen als e-only, maar na groot succes werd er besloten om er ook paperbacks van te maken.
Bijna twee jaar later nadat ik het manuscript las, houd ik eindelijk een fysiek exemplaar vast!

De IJzerraaf – Julie Kagawa
Robin Goodfellow. Puck. Gehate en geliefde schelm, grappenmaker, raaf… en de rechterhand en nar van koning Oberon uit Een Midzomernachtdroom. Er doen de wildste verhalen over hem de ronde, maar in De IJzerraaf vertelt hij eindelijk zijn eigen verhaal.
Er is iets gaande in Nimmernimmer. Puck hoort de geruchten voor het eerst op de goblinmarkt, waar een oude vriend zijn hulp inroept. Wanneer hij erachter komt wat er door de onverschilligheid van de mensen ten opzichte van de natuur is wakker gemaakt, weet hij dat hij onmiddellijk in actie moet komen. Samen met oude en nieuwe vrienden neemt hij het op tegen een vijand die zo machtig is, dat die al het leven in de sterfelijke én onsterfelijke wereld bedreigt…

Aaaaaahh, het verhaal van The Irone Fey gaat verder! Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe het met iedereen gaat en wat ze aan het uitspoken zijn. Daarnaast ben ik nieuwsgierig hoe het is om een boek vanuit het perspectief van Puck te lezen.

Boek der Heiligen – Leigh Bardugo
Wat doe je als in de wereld die jij geschapen hebt een bepaald boek als een soort bijbel op íéders nachtkastje ligt, en die wereld vervolgens tot leven komt in een Netflix-serie? Als je Leigh Bardugo heet, dan schrijf je dat boek vervolgens zelf en maak je er samen met je team zo’n mooie uitgave van dat hij in de serie gebruikt kan worden. ‘Boek der heiligen’ is dat boek. Al in ‘Schim en schaduw’ gebruikt hoofdpersonage Alina het boek als een leidraad bij haar queeste om informatie op te zoeken over oude heiligen, en het boek blijft daarna in de hele serie terugkomen. Nu kunnen fans van de Grishaverse het boek zelf in handen houden en meelezen met de personages van hun lievelingsserie.

Afgelopen zaterdag werd ik verrast door uitgeverij Blossom Books toen ik van ze dit boek in een prachtig pakket ontving. Zo fijn om nog meer in de wereld van de Grisha te duiken.

De Raven – Kass Morgan & Danielle Paige
Magie zit in hun bloed.
Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen.
Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Afgelopen week heb ik al heel veel over dit boek geklets op mijn blog, dus lees vooral de blogposts terug als jij ze nog niet hebt gelezen. Het is dan wel een aanrader om dat te doen onder genot van een theekopcocktail.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab
Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.
Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.
Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Dit boek had ik heel graag in februari willen lezen, maar als freelancer kreeg ik veel opdrachten in de vorm van manuscripten en daardoor is het mij helaas niet gelukt om het boek afgelopen maand te lezen. Dus in maart doe ik een nieuwe poging.

Welk boek ben jij sowieso van plan om deze maand te gaan lezen?

Liefs,

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.