Just don’t mention it – Estelle Maskame

Posted on May 8 2019 by Katja in Boeken / 0 Comments

Omdat het al lang geleden is dat ik JDMI heb gelezen, is dit een mini-recensie.

Titel: Just don’t mention it
Auteur: Estelle Maskame
Verschenen: november 2018
Pagina’s: 448
Uitgever: Moon
Waardering: 8/10

Bedankt Uitgeverij Moon voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

De zeventienjarige Tyler heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een eigen auto, een beeldschone vriendin en is populair op school. Maar vanbinnen is Tyler gebroken. En hij doet er alles aan om dat voor de buitenwereld verborgen te houden.

Tot die zomer waarin Eden in zijn leven verschijnt. Ze is direct, scherp en veel verleidelijker dan een stiefzus zou moeten zijn. Ze kijkt dwars door Tylers façade heen en ziet de kwetsbare jongen die hij eigenlijk is. En hoe closer Eden en Tyler worden, hoe meer de muur rondom Tyler afbrokkelt.

Om te beginnen moet ik wel meteen melden dat dit boek eigenlijk pas de moeite waard is om te lezen nadat je de gehele DIMLY serie hebt gelezen. Daarnaast is het ook beter aangezien de auteur een enorme groei meemaakt

In de eerst deel van de serie, Did I mention I love you vind, was er toch iets wat ik miste: een spanningsboog het hele boek door. Elk hoofdstuk had een spanningsopbouw, maar net wanneer je bij het einde bent van het hoofdstuk was, slipte de spanning weg en liet het mij met een leeggevoel achter. In het laatste deel van de trilogie was dat niet meer het geval en nu het eerste boek is geschreven vanuit het perspectief van Tyler merk je dat de schrijver enorm is gegroeid. En vloeit de schrijfstijl van het begin tot het einde van het boek.

Het eerste boek is geschreven door een schrijfster van toen nog 16(!?), waardoor de karakters van de personages erg realistisch zijn. En dat is gelukkig niet verdwenen in Just Don’t Mention It. Persoonlijk denk ik ook dat het beter is dat ze dit boek pas is gaan schrijven tot ze ouder was, omdat in dit deel een stuk meer diepgang zit. Ik ga er vanuit dat je de andere delen uit de serie hebt gelezen en anders nu snel wegklikken voordat je een spoiler leest.

Dit boek gaat verder in op de relatie tussen Tyler en zijn vader. Je komt te weten wat er precies met hem is gebeurd toen hij jong was. Het verhaal wordt verteld vanuit twee tijdperiodes. Het heden (speelt gelijktijdig af met het eerste deel uit de serie) en het verleden. Beiden erg krachtig geschreven. En ook met een emotionelere laag die de andere boeken uit de serie misten. Geen zorgen, dit boek leest nog net zo vlot weg zoals de andere boeken!

Heb jij al een boek van Maskame gelezen?

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.