Kaarten boven mijn hoofd

Gepost op 27 februari 2016 door Katja in persoonlijk / 2 Comments

kaartenbovenmijnhoofd

De één heeft een poster van een Boyband in de slaapkamer hangen, de ander gaat eerder voor een Pokémon of toch die ene poster van die geweldige film. En ik? Ik had een witte muur. Die muur is nu mijn uitlaatklep vol dromen.

Ik ben niet zo’n grote fan van al die zangers en mijn favoriete film wisselt constant. Maar waarvan ik nooit genoeg kan krijgen dat is dromen. Maar niet gewoon dromen… Want ik heb altijd als doel om mijn droom daadwerkelijk uit te laten komen.

Al een tijdje was ik in mijn gedachten aan het bedenken wat ik nou wilde doen met die grote saaie witte muur op mijn kamer. Ik ben er al een paar weken flauw van. Ik wil wat anders. Kleur, maar niet te veel kleur. Foto’s, maar niet zomaar wat foto’s. Misschien dan toch een poster? Nee, veel te studentachtig en nogal een tijdelijke look.

Ik wilde een witte muur die mij dagelijks kan inspireren. Een muur die ik het liefste vol wil hangen met mijn hersenspinsels, maar dan zou het veel te druk worden. Op een avond zat ik wat te bladeren door mijn tijdschriften over reizen. Toen wist ik het. Al die posters hebben iets met elkaar gemeen. Een droom achterna gaan. Die stiekeme droom om te trouwen met een lid van die band. Al die filmposters om je te laten inspireren tot filmmaker.

Mijn droom is om de wereld over te reizen. Naar prachtige plekken gaan om daarover te kunnen schrijven en foto’s te maken. Ik pakte een stapel reisboeken waarin een kaart zit van een land of een stad. Snel ging ik aan de slag met washing tape. Ik legde alle kaarten uit zoals ik ze op de muur zou willen hangen. Starend naar de kaarten of ik het wel zou moeten doen bedacht ik mij dat deze kaarten toch verouderd waren en ik nieuwe zou moeten kopen als ik het land daadwerkelijk ga bezoeken. Eén voor één werden de kaarten opgehangen. Er zijn nog ruimtes over om foto’s tussen te plakken al heb ik nu inmiddels een veel leuker idee in mijn hoofd. 5 land- en stadkaarten fleuren mijn muur. Al inspiratie gekregen? Zoveel dat ik op een ochtend wel een uur naar mijn muur heb zitten staren over al die routes waar ik ooit langs wil gaan. De nieuwe culturen die ik wil leren kennen.

Aangezien de kaarten verouderd zijn wil ik er van alles opplakken, zoals de routes die ik in mijn hoofd heb, foto’s wanneer ik op die toffe plek ben geweest. Ik kan niet wachten om mijn witte muur nog verder op te vullen. Voordat ik uit huis ging heb ik ook een wereld kras kaart gekocht. Je krast dan een land van de kaart waar je bent geweest en die wordt dan een andere kleur dan de landen waar je nog niet bent geweest. Ik vind dit onwijs tof. Als het even kan wil ik ook de wereld kras kaart op mijn kamer hangen om zo er een mooi geheel van te maken.

Dromen, durven, doen. Ik heb er lang genoeg over gedroomd. Ik durf nu om eindelijk al die routes uit te gaan stippelen en ik ben van plan om heel snel te gaan doen. Echt te gaan reizen. Voor dit jaar staat op de planning om naar Schotland en Berlijn te gaan. Inmiddels heb ik een slaapplek gevonden in Berlijn. Nu alleen nog Schotland regelen. Het begint helemaal in mijn lichaam te kriebelen nu ik deze post typ, daardoor weet ik dat het tijd is. Tijd om een nieuw avontuur aan te gaan!

Liefs,

 header31-860x280

Tags:


2 responses to “Kaarten boven mijn hoofd

  1. Ria Potze

    Met al die kaarten aan de muur kun je nu je routes en reizen gaan plannen. Ben benieuwd hoe lang het duurt dat de hele muur vol is. Heel veel reis en fotografeer plezier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.