Kamer opknappen na vele verhuizingen

Posted on May 7 2021 by Katja in Creatief / 0 Comments

Verhuizen heb ik in het verleden met regelmaat gedaan en ik heb op de mooiste plekken gewoond! Daar hebben helaas wel een aantal meubels onder geleden en die bespreek ik in deze blogpost.

Van mijn 19de tot en met mijn 23ste ben ik heel vaak verhuisd. Wel 11 keer! Op sommige plekken was ik wat langer en op andere plekken woonde ik maar een maand. Soms verhuisde ik (een deel van) mijn meubels mee en andere keren stond alles er al. Maar dat mijn meubels veel te lijden hebben gehad is duidelijk te zien. Gelukkig heb ik veel zelf kunnen fixen, maar toch zijn er ook een aantal meubels en materialen die ik van plan ben om te vervangen.

In grote lijnen komt het neer op twee onderwerpen: bureau (alles wat daarbij hoort) en opbergruimte. Mijn huidige inrichting is goed ingericht voor mijn blog, persoonlijk en studeren. Maar sinds That Blonde Woman inmiddels veel groter is dan alleen mijn blog zijn mijn behoeftes veranderd. Daar wil ik graag op inspelen om zo een praktische ruimte voor mezelf te creëren.  

Bureau

Het bureau zelf verkeert nog in goede staat. Het gaat dus veel meer om alles op en bij mijn bureau. Zoals bijvoorbeeld mijn bureaustoel die echt zijn beste tijd heeft gehad. Geen wonder, want die is heel vaak verhuisd en al aardig oud. De vering werkt niet goed meer, waardoor ik last krijg van mijn rug. Normaal gesproken wissel ik vaker van werkplek, maar sinds de huidige staat van de wereld, gebruik ik altijd mijn thuiskantoor. Tijd voor een nieuwe en persoonlijk vind ik dat het lastigst om uit te gaan zoeken. Er is veel keuze! En wat past het beste bij mij?

Ook is het tijd voor eenheid als het gaat om bureau accessoires. Ik heb een markerpotje op mijn bureau staan, een drie-laatjes systeem met verschillende dingen van een schaar tot lijm en een letterbakje. Maar niets ziet er hetzelfde uit waardoor het vrij druk oogt. Graag zou ik daar een geheel van willen maken door alles van hetzelfde merk en lijn aan te schaffen.

Opbergruimte

Als het gaat om opbergruimte dan zou ik graag wat dingen vernieuwen. Ik heb twee kallax kasten van verschillende afmetingen oftewel de kubuskasten van de Ikea. In die kasten heb ik bakken staan die wit gekleurd zijn met rode en roze bloemen. Dat paste enorm bij mijn kamer in Nieuwegein en Utrecht, maar niet erg passend meer voor mijn huidige kamer. Oh, en het helpt ook alles behalve dat ze behoorlijk lelijk zijn geworden. De bakken wil ik graag vervangen door een grijze of roze bak. Of een geheel ander soort bak die juist donkergroen is en ook erg passend is bij mijn stijl. Waarschijnlijk ga ik de keuze baseren op hoe mijn bureaustoel eruit gaat zien.

Tegen mijn bed durf ik nog geen ‘boe’ te zeggen, bang dat het uit elkaar valt. Oké, nee dat is overdreven. Maar ik durf ‘m ieder geval niet nog eens te verplaatsen en het matras is ook aan vervanging toe. Wellicht een mooie boxspring kopen bij Woonenzo.nl die opbergboxen heeft zou een uitkomst kunnen zijn. Een goed en nieuw bed én ruimte eronder om mijn schoenen in te doen.

Als laatste, iets wat onder zowel bureau als opbergruimte valt. Een Ikea Alex ladeblok naast mijn bureau zou ik onwijs prettig vinden. Er staat al een kastje, maar die vind ik niet erg mooi en past ook absoluut niet bij de rest van mijn meubilair. Daarnaast is het ook niet in lijn met mijn gedachten dat ik meer eenheid wil creëren. Nu is het alleen nog even twijfelen of ik voor de lage of de hoge kast ga. Een hoge kast zou niet alleen veel ruimte betekenen, tevens zou het dan ook de perfecte hoogte zijn om mijn dagelijkse make-up producten uit te stallen. Mijn huidige kastje vind ik daar net te laag voor. Het is echter de vraag of het mooi staat bij de rest van de ruimte, maar dat zal ik gaan uitmeten.

Tijd om op Pinterest borden te gaan maken om meer idee te krijgen van wat ik precies wil of de kleuren die ik mijn hoofd heb passen en dan hoop ik over niet al te lange tijd dat mijn kamer een mooi geheel is.

Heb jij iets wat je in je eigen kamer/huis zou willen opknappen?  

Liefs,

Deze blogpost bevat een samenwerking met Aspen.

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.