Kraai & Koninkrijk | Grishaverse Reread

Gepost op 10 mei 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Voor de Netflix show Shadow and Bone uitkomt (inmiddels in de show uit!), herlees ik de Grishaverse en die ervaring deel ik graag met jou in deze blog!

Kraai & Koninkrijk – Leigh Bardugo
Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven – ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.
Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz’ sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam – een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.

Hoeveelste keer is het dat je dit boek leest?
De tweede keer!

Waarom heb je Kraai & Koninkrijk al meerdere keren gelezen?
Puur vanwege de Netflix show, want ik het is nog niet heel lang geleden dat ik dit boek en het eerste deel heb gelezen. Maar terwijl ik aan het herlezen was kwam ik erachter dat ik heel veel details anders zag, omdat ik vrij recent de trilogie had gelezen. Een aantal zinnen, details en verhaallijnen zag ik in nieuw licht en waren me totaal niet opgevallen toen ik de kraaien duologie voor de eerste keer las.

Is je mening over het boek veranderd in al de keren dat je het boek hebt gelezen?
Nee, of nou ja ik denk dat deze reread nogmaals heeft bevestigd dat List & Leugens een van mijn favoriete boeken is. Ik ben dol op de personages, de humor en de setting. Net zoals de eerste keer vloog ik door het boek heen en het liefste was ik meteen door gegaan met lezen in het vervolgdeel.

Las je het boek sneller doordat je het boek al vaker hebt gelezen?
Als ik mijn Goodreads goed bij heb gehouden… dan heb ik het boek deze keer twee dagen sneller uitgelezen dan de eerste keer. Dat komt grotendeels omdat ik deze keer met meer vaart de actie scenes las.

Nog steeds zin om de andere delen te (her)lezen?
Nou… er valt niets meer te herlezen! Dit is de laatste blog in de Grishaverse reread-reeks. Voor nu heb ik alleen nog maar boeken liggen die ik nog niet heb gelezen: De Taal der Doornen en De Verminkte Koning. Oh, en niet te vergeten het vervolg op De Verminkte Koning zodra dat boek in juni uitkomt.

Naar welk boek uit de Grishaverse kijk je op het moment het meest uit om te gaan lezen?
Op het moment terwijl ik deze blogpost type lees ik De Taal der Doornen, maar eigenlijk kijk ik veel meer uit naar De Verminkte Koning! Eindelijk lezen over mijn (en waarschijnlijk ieders) geliefde kaperkapitein. Ik vind hem zo’n leuk personage dat ik graag meer over hem wil lezen.

Onlangs ben ik door uitgeverij Blossom Books benoemd tot Grisha-ambassadeur en daar ben ik zo ongelooflijk blij mee! In het komende jaar hoop ik mijn liefde voor de Grishaverse verder te kunnen verspreiden op mijn blog, social media en nog vele andere manieren.

Liefs,

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.