Koffietijd

Gepost op 23 oktober 2016 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

koffietijd

Met mijn laptop op schoot zit ik in bed en denk na over de leuke koffiemomentjes die ik de afgelopen tijd heb gehad met verschillende mensen. Helemaal geïnspireerd raken door hun verhalen en ook energie weten te halen uit dit soort momenten. Ik was even vergeten hoe belangrijk koffietijd is.

Deze zomer/najaar heb ik twee meiden leren kennen wie mij beiden wisten te inspireren niet alleen op werkgebied, maar ook wanneer ik mijn rust moet pakken. Hun adviezen die ik van ze heb gekregen hebben mij niet alleen geïnspireerd maar ook het gesprek zelf. Kletsen over koetjes en kalfjes lijkt 180 graden de andere kant op als het gaat om deze gesprekken. Heerlijk praten over reizen, eigen bedrijven opzetten en een combinatie daarvan.

Niets lijkt te gek en dromen zijn niet gewoon dromen, maar dingen waarvoor een plan gemaakt kan worden om daadwerkelijk uitgevoerd te worden. Met Google als onze beste vriend zijn wij altijd opzoek naar een nieuw iets om te gaan doen of het niet te vinden omdat wij juist de eersten willen zijn met het idee.

Kletsen over mode, boeken en reizen gaan gepaard met een kop koffie (of toen het heel koud was met een warme chocolade melk) in een hippe tent of in een rumoerig café. Een wereld van verschil. In de hippe tent hadden we een lichtbol boven onze hoofd hangen op een industriële moderne manier en werd de stilte opgevuld door ons geklets en op de achtergrond getik op verschillende laptops van studenten. In het rumoerige café waren onze rode wangen van de warme kachel goed te zien door het schijnsel van kaarsen en was er geen achtergrond geluid. Het café leek gevuld te zijn met gesprekken die allemaal op de voorgrond traden. Beide cafés zijn inspirerende plekken op hun eigen manier.

Maar wat voor mij hetzelfde bleef is dat ik vol energie zat na het verlaten van die plekken en het afscheid nemen van deze jonge vrouwen die meer doen dan slechts dromen. Vervolgens kwam ik thuis en dan wilde ik iets doen met deze nieuwe energie, het lukte mij keer op keer niet om die energie dan vervolgens vast te houden. Totdat ik iets ontdekte. Ik moest teruggaan naar de basis. Waar begon het voor mij allemaal? Niet met schrijven achter een bureau, want ik ben het productiefst met een laptop op schoot in bed/geïmproviseerde bank met een deken om mij heen en een kop thee naast me. Mijn eigen ‘koffiemoment’ voor wanneer ik alleen ben.

Het koffiemomentje is iets wat ik was vergeten het laatste jaar om te doen. Misschien dronk ik af en toe wel een koffie met iemand, maar dan had het van te voren altijd al met als insteek iets werk gerelateerd waardoor ik niet meer outside the box begon te denken en mezelf daardoor een beperking oplegde. Maar door echt even een koffiemoment in te plannen, een moment om naar toe te leven met als insteek gezellig kletsen, zijn voor mij de meest waardevolle conversaties.

Hoe belangrijk is koffietijd voor jou?

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.