Interview met Jenny Han

Posted on October 21 2016 by Katja in Boeken, interview / 0 Comments

bannerinterviewjh

Naast het interview met Laure Eve had ik een week later ook een interview met Jenny Han in het Schrijvershotel te Amsterdam. Deze keer was ik niet alleen, maar samen met Thyrze. Dus dat beloofde meteen dat het een gezellige middag zou worden! 

Als je Aan alle jongens van wie ik hield niet hebt gelezen, dan kan dit interview mogelijk spoilers bevatten. 

Harry Potter

Jenny begon meteen naar het vragen over onze blogs. Ik stelde mij als eerste voor en vertelde over mijn blog That Blonde Woman. Jenny moest meteen lachen en zei dat de naam van mijn blog sassy was. Thyrze haar blog heet Infinite Stories. Daarom stelt zij auteurs altijd de vraag welk boek zij een oneindig aantal keer zouden kunnen lezen zonder verveeld te raken. Voor Jenny is dat Harry Potter. De delen 4, 5, 6 en 7 had ze allemaal in één nacht uitgelezen nadat ze de boeken had gekocht tijdens nachtelijke release party. Rond 6 à 7 uur ’s ochtends had ze dan het boek uit. Doordat ze de boeken meteen las merkte ze dat ze nog weleens dingen vergat. Daarom heeft ze elke keer wanneer ze de boeken leest weer het gevoel iets nieuws te lezen. J.K. Rowling heeft op een geweldige manier allerlei dingen in het eerste deel verwerkt die later belangrijk blijken te zijn. En nog steeds worden er nieuwe aanwijzingen gevonden. Het is echt bizar!

Slytherin

Mijn eerste vraag of nou eerder een opmerking was: ik hoorde dat je ook een Slytherin bent! Jenny bevestigde mijn antwoord al moet ze toegeven dat ze in het begin heel erg verdrietig was met die uitkomst. Ze probeerde vervolgens de test zo te maken dat ze zou uitkomen bij Ravenclaw. Toen realiseerde ze zich dat de test als een echt Slytherin aan het manipuleren was… Jenny wilde namelijk Ravenclaw zijn, maar diep van binnen hoopte ze een Gryffindor te zijn. Maar nu heeft ze er vrede mee een Slytherin te zijn en is ze er trots op. Jenny gaf mij een high five toen ik zei dat ik ook een Slytherin ben. Vervolgens vertelde Jenny dat veel YA auteurs Slytherins zijn, zoals Leigh Bardugo en Victoria Aveyard. Bij beide auteurs knikte ik dat ik ze ook typisch Slytherins vond, maar bij Victoria Aveyard zei ik dat ze dat zeker weten was. Jenny proeste het uit van het lachen. Waarop Jenny meteen vroeg of ik dit op snapchat wilde zeggen.

Ander genre

Jynny is een Slytherin en dat terwijl ze hele lieve verhalen schrijft. Hoe zit dat? Wil ze misschien een ander genre uitproberen? Ze houd van fantasy en dystopische boeken… eigenlijk vindt ze alles leuk. Ze begon met realistische contemporary. Daarnaast is het dat in YA het een beetje zo zit dat je het een of het ander doet. En Jenny vindt allebei heel erg leuk. Wat blijkt? Ze heeft ook andere dingen geschreven, maar die zijn gewoon niet uitgegeven.

Koreaanse invloeden

De Koreaanse invloeden vind ik persoonlijk in het boek heel gaaf. Want er zijn veel boeken over blanke personages en of blanke personages in de hoofdrol. Aan Jenny vroeg ik hoe belangrijk zij de diversiteit vindt in boeken. Volgens haar maakt het hebben van verschillende soorten verhalen, de verhalen alleen maar rijker. Zo kan iedereen zich identificeren en empathie hebben met verschillende soorten mensen die er anders uitzien, ander achtergrond of opvoeding hebben gehad. Door verhalen kun je je inleven in anderen.

Het geweldigste aan dit boek volgens Jenny is dat het boek meteen omarmt werd door verschillende mensen. Het verkocht zelfs heel goed, dat had Jenny van te voren niet verwacht.

Brieven

In het eerste boek komen Lara Jeans brieven terecht bij de jongens aan wie ze gericht zijn. Thyrze vroeg aan Jenny wat zij zou doen als dit haar zou overkomen. Jenny vindt dat  Lara Jean er veel beter mee omgaat dan dat ze zelf ooit zou doen. Thyrze en ik knikten instemmend mee, want wij zelf zouden geen idee hebben hoe wij er mee om zouden moeten gaan. Jenny praatte verder over hoe genant het zou moeten zijn. Maar zelf schreef zij ook vroeger brieven aan de jongens die ze leuk vond. Of die brieven ooit uitgestuurd zijn? Nee, Jenny heeft ze bewaard in een hoedendoos ergens bij haar ouders thuis. Want zelfs als die jongens de brieven nu nog onder ogen zouden krijgen, zo’n twintig jaar later, zou zich compleet voor schut gezet voelen.

Josh vs. Peter

De laatste vraag aan Jenny ging naar Thyrze: Josh vs. Peter. Naar wie gaat jouw voorkeur? Waarop Jenny meteen ‘Peter’ antwoorde. Geen twijfel! Peter is namelijk iemand die goed in z’n vel zit. En ook al zijn Lara Jean en Peter heel verschillend, dat hebben ze met elkaar gemeen. Lara Jean is vrij introvert en Peter vrij extrovert, maar ze zijn beiden heel tevreden met wie ze zijn. Die twee samen zorgen daarom voor een heel interessante dynamiek!

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.