Moordspel – Cis Meijer

Gepost op 18 oktober 2016 door Katja in Boeken / 0 Comments

Moordspel

 

Titel: Moordspel

Auteur: Cis Meijer

Verschenen: september 2016

Pagina’s: 304

Uitgever: de Fontein

Waardering: 9/10

Ik wil Uitgeverij de Fontein bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Robin en haar tweelingbroer Kai gaan met hun klas naar de Ardennen, maar vlak voor vertrek wordt Kai wegens agressief gedrag van school gestuurd. Robin is woedend.

In de Ardennen haalt ze haar vriendin en twee vrienden over om tijdens een moordspel de leraar die Kai heeft weggestuurd een lesje te leren. Dat blijkt een gevaarlijke zet, want hij is ineens spoorloos. Speelt hij een spel met hen?

Robin vreest dat haar leraar echt in de problemen zit en gaat naar hem op zoek. Wanneer haar beste vriendin ook verdwijnt, verandert de zoektocht in een regelrechte nachtmerrie.

Wow, wat zit dit boek goed in elkaar! Alleen door de leeftijd en het doen en laten van de personages was ik bewust dat dit boek een jeugdthriller is. Voor wie mij langer kent weet dat ik een lijst behoud tijdens het lezen van thrillers om zo achter de dader te komen. Deze keer had ik werkelijk geen idee waar het verhaal naar toe zou gaan en had niemand op mijn lijstje staan tot ongeveer rond bladzijden 250.

Laat ik eerst bij het begin beginnen. Zodra ik het boek opensloeg merkte ik al iets bijzonders. De vormgeving in dit boek is onwijs tof gedaan en voegt iets toe aan de inhoud van het boek. Hierdoor zat ik meten geïntrigeerd in het verhaal. In het begin moest ik heel even wennen aan de personages, aangezien het voor mij een tijdje terug is dat ik een boek las met een middelbare scholier in de hoofdrol. Een applausje voor Cis, want vaak wanneer ik wel een jeugdboek lees valt mij op dat de auteur zijn of haar personages dom en of onnozel maakt alleen meer omdat ze scholieren zijn. Ik stoor mij altijd vreselijk aan dat soort boeken, aangezien ikzelf mijn eigen gedachten als middelbare scholier kan herinneren en die waren echt niet dom of onnozel.

Naast deze hele grote pluspunt was het boek ook een feestje om te lezen. Heerlijk wat een verhaal die goed vertelt wordt en er zitten prachtige zinnen in het boek! Die mooie zinnen heb ik allemaal gemarkeerd, om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat een jeugdthriller zulke fijne zinnen zou bevatten. Maar dit verhaal wist mij dan ook heel vaak te verrassen. Niet alleen de mooie zinnen, maar ook de uitwerking van het verhaal zat zo goed in elkaar en totaal niet voorspelbaar.

Ik vond het boek echt goed en werd lichtelijk gefrustreerd dat ik de dader niet kon uitpluizen. Het verhaal bleef voor mij zelfs nadat de dader was ontmaskerd spannend. En wow, de dader zag ik totaal niet aankomen. Na bladzijden 250 had ik een paar verdachten en kreeg ik de neiging om hoofdstukken terug te lezen, maar ik zat zo in het verhaal dat ik door moest lezen. Ik sta versteld hoe spannend ik het verhaal vind en nu ik het verhaal uit heb vind ik de cover zo creepy!

Bedankt Cis voor het creepy verhaal, originele setting en fijne vertelstem. Ik heb van het verhaal genoten en kijk nu al uit naar je volgende boek!

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.