Boek, doen, gaan

Gepost op 16 oktober 2016 door Katja in persoonlijk, Reizen / 2 Comments

DSC_0034

Een nieuwe reis staat nog voor dit jaar op de planning! Deze reis werd bedacht en nog geen dag later al geboekt. Ik hou van dit soort spontane trips. Over precies een maand wanneer deze post online gaat, dan reis ik naar…

Waar de reis heen gaat? Dat vertel ik in een andere blogpost. Ik wil het vandaag hebben over iets anders. Over reizen en wat er dan door mij heengaat. Want wie denkt dat ik het totaal niet eng vind om alleen te reizen heeft het mis. Ik vind reizen doodeng, maar ik wil me niet leiden door angsten.

Bij het boeken van zo’n trip dan giert de adrenaline door mijn lichaam. Ik krijg er ontzettend veel zin in. Meestal heb ik dan dagen van te voren plaatjes op het internet afgestruind van de plek waar ik naar toe ga. Meestal… want deze keer was het zo spontaan dat ik deze stap pas heb gedaan na het boeken van de trip. Ik had namelijk al wat leuke verhalen over de plek gehoord en daarnaast ga ik ook een vriendin bezoek, dus dan boeit het mij niet zo heel veel hoe de plek eruit ziet, want samen weet ik zeker dat we een onwijs toffe tijd tegemoet gaan.

Dan heb ik zo’n reis geboekt en zie ik langzaam maar zeker dat er verschillende bedragen zijn afgeschreven van mijn rekening en dan denk ik wat ik met het geld anders had kunnen doen, een middag shoppen, een enorme stapel boeken of sparen voor een andere trip. Maar dan denk ik aan de plek die ik ga bezoeken, dat ik daar nog nooit ben geweest. Terwijl ik die plek op het internet bekijk, op dat moment weet ik dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ik ben verrast door de prachtige bouwwerken en het uitzicht. Tevens is het erg fijn dat alles op loopafstand is. Al een idee waar ik naar toe ga? De laatste hint die ik weggeef is dat het daar straks kouder is dan in Nederland.

Wanneer ik heb geaccepteerd dat reizen geld kost ben ik erg blij dat ik mijn geld spaar om te reizen (o, en om voor school te betalen). Het is misschien een cliché, maar ik denk echt dat reizen iets is wat mij als persoon rijker maakt. Nieuwe plekken bezoeken heeft dan ook iets magisch en ik krijg er zo veel energie van dat ik het niet erg vind dat daar mijn geld naar toe gaat.

Het volgende stadium is wanneer alles geboekt is, dan leef ik in een soort roes en bedenk ik wat ik allemaal mee ga nemen. Toch met een koffer reizen of gaat mijn vertrouwde backpack op mijn rug? Welke setjes van kleding is het handigst? Eén ding weet ik al wel zeker en dat is dat ik mijn extra dikke winterjas meeneem.

En dan is daar het moment een paar dagen voor de reis. Dan twijfel ik aan alles! Wil ik echt die kleding meenemen? Is een backpack echt wel zo handig? Wat als er iets misgaat tijdens het reizen? Moet ik het wel doen? Wat als [scenario] gebeurd? Wat als ik verdwaal? Zal ik het wel leuk vinden? Is het het wel waard? Waarom ben ik ooit begonnen aan deze reis? Kon ik niet zoals ieder ander mij vermaken in het weekend met liggen op de bank kijkend naar Netflix?

Het antwoord? Ik kan dit! Alleen reizen is niet erg, want ik ben niet alleen. Ik sla de twijfels weg, adem in en uit. Mijn backpack slinger ik op mijn rug doe de deur op slot en ga op weg naar mijn volgende avontuur. Mijn ID en tickets worden gecontroleerd en voor ik het weet ben ik op plaats van bestemming.

Reizen vind ik eng, maar om mezelf gek te maken met angsten los ik het niet op. Ik doe het niet om de adrenaline die ik krijg van reizen. Ik zie het namelijk niet als een keuze om eeuwig bang te zijn voor iets wat ik nooit heb ervaren. Ik wil het ervaren en vervolgens genieten van het moment.

Waar denk jij dat de reis naar toe gaat?

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


2 responses to “Boek, doen, gaan

  1. Ik vind het zo stoer dat je alleen durft te reizen! Ik durf dat gewoon niet, haha. Hoeveel mensen ook op me inpraten en hoe niet alleen je ook zegt dat je bent… het wil er op de een of andere manier niet in bij mij.
    Al droom ik de laatste maanden al een tijd van een vakantie naar Texas ofzo en dan een tijdje op een ranch gaan zitten. En het begint ook steeds meer te kriebelen om dat van de zomer te doen. Dus wie weet… gaat dat toch nog gebeuren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.