Koreaanse studie & K-pop shelves | kamer opknappen

Gepost op 13 juli 2022 door Katja in Creatief / 0 Comments

Het is tijd om mijn albums een mooi plekje te geven!

Update woonsituatie
Inmiddels woon ik alweer een tijdje bij mijn moeder op het platteland. Tussendoor heb ik afgelopen winter nog in Berlijn gewoond en dat was fantastisch! Maar heb ik plannen om binnenkort weer te verhuizen? Onlangs had ik een gesprek met mijn moeder erover en we hebben beiden besloten dat ik voorlopig haar huis als uitvalsbasis blijf gebruiken. 

Ik weet namelijk nog niet of ik in de toekomst wel in Nederland wil blijven. Daarnaast heb ik nog verschillende wensen om voor langere tijd op verschillende plekken in het buitenland te wonen. Zo zou ik graag voor een paar maanden in Italië willen wonen volgend jaar. Ook zou ik een keer naar Amerika willen gaan voor langere tijd om vrienden weer te zien. En Berlijn zal me altijd blijven roepen.

Voor mijn moeder is het makkelijk, omdat het voor langere tijd vrij druk op haar werk zal zijn, dat ik kan koken voor haar en op de dieren kan passen wanneer zij weg is. Voor mij is het prettig omdat ik niet te veel hoef na te denken hoe duur het is om in je eentje ergens te wonen. Dus voor ons beiden is het voor nu super praktisch.

Kamer opknappen
Vorig jaar schreef ik een blog over dat ik verschillende hoeken in mijn kamer wilde opknappen. Ik begon met het kantoorgedeelte. Inmiddels heb ik een nieuwe bureaustoel en accessoires die mijn dagelijkse kantoorwerkzaamheden soepeler laten verlopen. Zo heb ik nu een wandbord die ik gebruik voor mijn bullet journal spullen, Koreaans leren en meer! Ik zal binnenkort een desktour op mijn blog plaatsen, zodat je kan zien en lezen wat ik allemaal heb gedaan. 

Nu wil ik me richten op het volgende project: de muziekhoek van mijn kamer. Eerst stond op deze kast mijn stereo en een beetje muziek. De kast zelf was voornamelijk gevuld met non-fictie boeken en fictieboeken die niet meer in mijn andere kast pasten. Maar eerder dit jaar nam ik de tijd om alles uit te zoeken. Lees: toen ik nog geen 24 uur terug was uit Berlijn en meteen toe was aan verandering. 
Heel wat boeken heb ik gedoneerd en een kleine billy kast heb ik ingericht als non-fictie en TBR kast. De kast waar mijn stereo op staat heb ik de stereo op laten staan en ben de kast zelf anders gaan inrichten.

K-pop shelves & Koreaans leren
Ik wist meteen dat ik deze kast in K-pop stijl wilde gaan inrichten. De bovenste twee kubussen zijn ingericht voor de nieuwste releases. Op het moment is dat Proof van BTS (links) en Oddinary van Stray Kids (rechts). Ik kocht twee acryl displays waar bij BTS een photobook en bij Stray Kids een album op staat. 

De middelste kubussen zijn voor twee verschillende dingen ingericht. Links kan je de Blackpink releases zien van alleen de groep. Ik vond de kleuren zwart en roze namelijk op die manier mooi matchen. De solo’s (grijs voor Rosé en goud voor Lisa) staan dus bewust op de plank daar weer onder. In de kubus naast die van Blackpink vind je een aantal van mijn Koreaanse studieboeken en schriften die ik al heb volgeschreven. 

De linker onderste kubus heeft een verzameling van de Blackpink solo’s, BTS albums en Stray Kids albums. Oh, en nog een Summer Diary van Blackpink en een OST van de K-drama Snowdrop. Voor de rechter kubus kocht ik twee dozen waar verschillende spullen in zitten van albums zoals stickers tot spulletjes voor mijn photocard verzameling, daar weer naast staat mijn photocard map.

De laatste stappen
Inmiddels heb ik al heel wat dingen gedaan om de muziekhoek mooier te maken, maar ik denk dat ik nog meer kan doen. Het is namelijk een vrij donkere hoek in mijn kamer, dus ik zat eraan te denken om zwarte led opbouwspots te installeren. Of om de typische gen z uit te hangen (ik zit op het randje van millennial en gen z) en om op de achterkant van de kast led strips te plaatsen. Ik ben hier nog niet over uit, dus ik zal er nog even over nadenken. 

Maar ik ben in ieder geval al super blij met hoe mijn muziekhoek er nu uitziet. Er hangt ook een BTS poster in die hoek en ik zit erover na te denken om boven mijn stereo twee ingelijste posters van Blackpink op te hangen. 

Heb jij ook een plekje in jouw huis waar je muziek staat?

Liefs,

Deze blogpost bevat een samenwerking met Aspen.

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.