Mijn Ondernemers Leven #17: trechteren

Gepost op July 18 2022 door Katja in Ondernemen / 0 Comments

Hoe wil ik als ondernemer groeien en hoe gaat dit samen met wie ik als persoon ben? 

Nadenken
Inmiddels kan ik niet meer tellen de hoeveelheid keren dat ik dit jaar erover na heb gedacht hoe ik mijn bedrijf wil inrichten. Het begon meteen in januari en toen was ik voornamelijk bezig om mijn kennis te vergroten in de verschillende vaardigheden die ik heb. Eind maart besloot ik alleen nog te willen werken in bepaalde branches. Daarna was ik even het spoor bijster door alle chaos waar ik eerder over heb gesproken in een blog. Wat achterbleef in die chaos zorgde ervoor dat ik veel dingen kon uitproberen waar ik gretig gebruik van heb gemaakt. 

Meerdere dromen
Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik meerdere dromen heb wat betreft werken. Slechts één beroep uitvoeren heb ik nooit geambieerd. Van de ene kant maakt dat het lastig, want het is soms moeilijk om focus te houden, maar ik vind dat het ook onwijs veel voordelen heeft. Ik heb vanalles kunnen uitproberen en ben erachter gekomen wat ik wel en niet leuk vind. En nog steeds vind ik nieuwe dingen uit. 

Toen ik net begon als fulltime ondernemer heb ik mezelf vrij breed opgezet om uiteindelijk daarna als reisjournalist aan de slag te kunnen gaan. Helaas kwam toen het welbekende C-woord op het toneel gestapt waardoor ik die droom moest laten varen. Vanaf dat moment ging ik me volledig richten op de marketing, echter vind ik maar een deel van marketing echt leuk om te doen. Communicatie roept mij veel meer. 
In de onrustige tijd van de afgelopen maanden heb ik dan ook besloten om voornamelijk verder te gaan in de communicatie en als copywriter. Dat laatste kwam per toeval op mijn pad en ik vind het geweldig om te doen. Ik werk als copywriter voor een PR bureau in Amsterdam en moet stiekem heel veel lachen wanneer ik aan het schrijven ben voor een luxe merk wanneer er weer een trekker langs mijn huis rijdt. 

Communicatie
Communicatie dus. In mei ben ik begonnen als vrijwilliger in een functie die volledig gericht is binnen het communicatie en community vak. Ik vond het meteen fantastisch, omdat het mijn favoriete delen van marketing met projectmanagement combineert. Hoe en wat ik precies doe zal ik binnenkort een hele blog aan wijden, omdat het project iets is wat heel dicht bij mij staat.
Op het moment zoek ik meer werk in de communicatie, omdat ik merk dat ik het super leuk vind en hier graag verder in wil groeien. 

Trechteren
Het is wellicht een beetje anders dan anders om pas later in mijn carrière te gaan trechteren. Ik denk dat het komt omdat het hebben van een specialisme tegenwoordig logischer is. Ik heb er geen spijt van dat ik juist het tegenovergestelde heb gedaan en nu pas ben begonnen met trechteren. Ik zeg bewust “trechteren”, omdat ik nou eenmaal niet het type persoon ben om te gaan specialiseren. Ik vind het leuk om breed georiënteerd te zijn, want anders raak ik al snel verveeld.   

Hoe ziet de toekomst eruit? 
Dat is een vraag waar ik veel over nadenk. Ik denk niet dat ik in Nederland wil blijven in de toekomst, dus lijkt ik het me een goed idee om mezelf op een andere manier op de markt te zetten. Talen leren als hobby vind ik fantastisch, maar ik wil het nu gaan inzetten om in de toekomst meer werk te vinden. Ik heb al een idee hoe en dat heeft grotendeels te maken met welke functie ik ambieer (en op het moment ook al doe) binnen het communicatie vak. Ik ben er heel enthousiast over en ik denk dat ik iets heb gevonden wat ik voor heel wat jaar wil gaan doen. En euhm… dat is dus best wel uniek voor mij. Haha, ik heb dan ook heel veel dingen uitgeprobeerd over de afgelopen jaren! 

Schrijven
Zoals ik al eerder in deze blog noemde: ik ben geen specialist. Daarnaast ben ik altijd al dol geweest op schrijven. Of dat nou voor deze blog is of mijn schrijfsels zoals poëzie en andere verhalen of tegenwoordig mijn functie als copywriter. Schrijven zal ik altijd blijven doen naast mijn functie binnen de communicatie. Omdat ik het leuk vind, maar ook om steeds op een andere manier met taal bezig te zijn. Ik heb nog steeds de droom om ooit een gepubliceerd auteur te zijn. 

Mijn ondernemers leven
Het zijn van freelancer, ondernemer, etc. is een achtbaan. En al is het soms heel moeilijk en vraag ik me af wat ik mezelf heb aangedaan, toch ben ik blij dat ik voor deze weg heb gekozen. Dit leven is wat op het moment het beste bij mij past!

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.