Leren tekenen met Pippa Knus

Gepost op 4 juni 2020 door Katja in Creatief / 0 Comments

Leren tekenen en er ook van genieten? Begin dan aan de tekencursus van Pippa Knus!

Afgelopen april begon ik aan de online tekencursus ‘complete pakket’. Deze cursus bestaat uit: basis, portret, huis en tuin, dieren en girlboss. Van Sanne, de bedenker van Pippa Knus, mocht ik de cursussen uitproberen! Dat betekende uren tekenplezier.

Je kan de complete cursus kiezen, maar je kan ook de vijf cursussen los bestellen. Wanneer je een cursus koopt krijg je toegang tot de digitale leeromgeving van Pippa Knus.
Elke tekencursus bestaat uit 7 lessen. Per YouTube video leer je in 20 minuten tot soms wel bijna een uur verschillende onderdelen van het tekenen binnen het onderwerp die jij hebt gekozen. Elke les heeft zijn eigen thema.  

Wat Sanne haar cursussen zo anders maakt dan andere cursussen vind ik is dat ze het met jou ook gaat hebben over het mentale aspect van het tekenen. Durf te tekenen. Wees niet bang om fouten te maken. Zo mag je tijdens een bepaald onderdeel van de les van basis cursus zelfs even geen gum gebruiken. Ik vind het knap dat Sanne mij zelfs in een opgenomen video zelfvertrouwen geeft om te gaan tekenen. De manier hoe Sanne vertelt is zeer prettig. Niet te snel waardoor ik genoeg tijd had om samen met haar te tekenen. Heel af en toe merkte ik dat ik toch net even iets langer nodig had, dan is het natuurlijk een kleine moeite om de video op pauze te zetten

Elke cursus bespreekt schaduw en perspectief. Ook als je de basis cursus niet volgt worden schaduw en perspectief besproken. Alleen gaat de basis cursus er wel dieper op in. Dus mocht je eerst meer kennis over de basis willen dan raad ik je aan om eerst de basis cursus te volgen. Mocht je het al wel onder de knie hebben, dan kan je kiezen voor de cursussen portret, huis en tuin, dieren en/of girlboss.

Na schaduw en perspectief (uitgezonderd de basis cursus) wordt er per video dieper in gegaan op de onderwerpen. Zo leer je bijvoorbeeld tijdens de girlboss cursus eerst een notitieboek en kopje tekenen, maar in de laatste video teken je een heel atelier.

Perspectief vind ik nogal lastig. Ik zie namelijk geen diepte, dus vind ik het moeilijk om het ook daadwerkelijk op papier te teken (zoals je hierboven kan zien). Wel merk ik dat oefenen werkt en dat ik met de tips van Sanne heel ver kom. En uiteindelijk gaat het er voor mij niet om dat het perfect is. Ik vind het veel leuker dat ik er plezier in heb.

De tekencursussen van Pippa Knus kan ik enorm aanraden. Sanne legt in simpele stappen en duidelijke instructies uit hoe je iets kan tekenen. Maar het belangrijkste is dat je geniet van het tekenen en dat straalt Sanne ook in alle video’s uit. Ik heb er enorm veel lol in en eigenlijk ben ik nog lang niet klaar met deze cursus. Er is nog zo veel te leren en te oefenen. Ik merk dat ik steeds meer teken met name als rustmoment. Ik heb duidelijk Netflix ingeruild voor tekenen!

Mag jij graag tekenen? Zo ja, wat vind jij dan leuker portret, huis/tuin, dieren of girlboss?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.