Meest vervelende momenten op reis

Posted on May 26 2020 by Katja in Reizen / 2 Comments

Op deze blog heb ik het voornamelijk over de positieve kanten van het reizen, maar ook ik heb minder leuke dingen op reis meegemaakt.

GeΓ―nspireerd op deze blogpost van Anouk schreef ik deze blog.

Deze blogpost heb ik niet gemaakt om je bang te maken! Reizen blijf ik ondanks alles helemaal geweldig vinden. OkΓ©, op het moment kunnen we dan niet reizen, maar ik kan niet wachten om in de toekomst nieuwe plekken te bezoeken.

Kamer dubbel geboekt
Tijdens mijn eerste soloreis als 19 jarige besloot ik na mijn verblijf in Exeter nog een aantal dagen te gaan backpacken. Mijn laatste stop was Newcastle waar ik behoorlijk laat in de avond aankwam. Ik had net contant mijn geld overhandigt en daarna vertelden ze me dat mijn kamer dubbel geboekt was. Furieus was ik. Hoe durfde de man mijn geld aan te nemen? Na een uur wachten had ik eindelijk een kamer. Gelukkig kreeg ik een upgrade in dit hostel. Een kamer geheel voor mezelf met eigen badkamer. Dat was wel fijn.

Dag, dag camera
Mijn tweede soloreis ging naar Parijs. Ergens begin een van de avond was ik op een event. Ik merkte wat getrek en kwam er toen achter dat iemand mijn camera probeerde te stelen. Door mijn snelle reflexen voorkwam ik dat. Wat ik niet voorkwam was dat in dat proces mijn camera op de grond viel. De dief had geen interesse meer in de camera en liet me alleen. Gelukkig had ik een vermogen uitgegeven aan een verzekering op die camera. Alle kosten voor de reparatie werden daarom volledig vergoed.

The joy of being a woman (not)
Toen ik begin van de avond terug in Dublin aankwam na een rondreis door het westen van Ierland gebeurde er iets vervelends. Ik was onderweg naar mijn Airbnb, de zon scheen nog fel ondanks het tijdstip en er waren nog meer dan genoeg mensen op straat.
Ik liep op een drukke straat toen er een groep dronken jongens van mijn leeftijd op me af kwamen. Ze omsingelden me en vielen me lastig. Ik keek goed naar de jongens en schatte in wie van de jongens de zwakste schakel zou zijn. Een van hun was te ver heen en ik besloot hem een flinke stoot in de maag te geven. Hij klapte zoals ik had verwacht dubbel, dat gaf mij de kans om langs hem heen te glippen. De andere jongens waren zo verbaasd dat ze me niets deden. Hadden ze dat wel gedaan dan had ik genoeg kans om hulp te roepen of ik was naar een restaurant gevlucht.

Vliegen met een oorontsteking
Zo’n twee jaar geleden stapte ik in het vliegtuig naar Schotland. De dagen van te voren voelde ik me niet echt super fit. Maar het ging eigenlijk best goed met me toen ik op het vliegveld was. Eenmaal tijdens het stijgen kwam ik erachter dat ik een oorontsteking had. Als kind heb ik het zo ontzettend vaak gehad dat ik de pijn tegenwoordig niet meer voel. Met een oorontsteking mag je helemaal niet vliegen! Het is namelijk erg gevaarlijk. Gelukkig is alles goed gegaan. Soort van dan. In Schotland kon ik de eerste dagen aan een oor helemaal niets horen. Daarna genas het en voelde ik me langzaam maar zeker ook fitter worden.

Volgens mij waren dat mijn minst leuke ervaringen. Hopelijk blijft het daarbij! Natuurlijk heb je dat lang niet altijd zelf in de hand. Geen van bovenstaande ervaringen had ik ingecalculeerd in mijn reisplannen. Of het me bang heeft gemaakt om solo te reizen? Ook na deze reizen heb ik nog heel vaak in mijn eentje gereisd. Nee, ik ben niet bang. Wel ben ik altijd voorzichtig en probeer ik hele late tijdstippen te mijden. Maar soloreizen ga ik zeker niet opgeven, daarvoor is het een te fantastische ervaring!

Wat was jouw minst leuke ervaring op reis?

Liefs,

Tags: , , , ,


2 responses to “Meest vervelende momenten op reis

  1. O, balen zeg! Ik moet zeggen dat ik nog eigenlijk niet echt iets vervelends heb meegemaakt tijdens soloreizen. Ik heb wel een keer gehad dat ik tijdens een paar dagen Berlijn gewoon vrijwel niet heb geslapen. Ik kon ook moeilijk ademen in dat bed. Weet niet of dat door de spanning kwam of dat dat de reden was dat slapen moeilijk ging…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.