Let’s kick some ass!

Gepost op June 5 2016 door Katja in Schrijfsels / 1 Comment

Letskicksomeass

Don’t care. Let’s kick some ass! Je dromen volgen is bad ass. Het betekent dat je voor jezelf kiest en doet waar jij je goed bij voelt. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal waarom diegene zijn droom volgt of juist totaal niet. Dit is mijn verhaal. Lees je mee?

Als je al langer op deze blog rond hangt, dan weet je waarschijnlijk al dat ik dat stille meisje was. Achterin in de klas. Ik was en ben nog steeds de nerd. Helaas altijd alleen. Op de basisschool was ik het pispaaltje van de klas.

Veel mensen houden van wraak. En ik… ben niet veel anders dan deze mensen. Mijn wraak hield niet in om roddels te verspreiden over degene die mij pestte. Het hield ook niet in dat ik weerwoord gaf. Ik hield mijn mond dicht. Want ooit dacht ik: pak ik ze terug op mijn eigen manier.

De één droomde ervan om prinses te worden, de ander om te trouwen met een populaire zanger. Maar wat ik eerder ook wilde worden, het had altijd te maken met dat ik succesvol wilde zijn. Dat zou mijn wraak zijn. Dat betekent niet dat ik iemand te min zou vinden wanneer ze bijvoorbeeld in de supermarkt werkt. Want ik wilde succesvol zijn in mijn dromen achterna te gaan.

Het is verre van makkelijk en het kost ontzettend veel tijd. Het heeft mij jaren gekost om te zijn waar ik nu ben. Het is elke dag doorzetten en continu je eigen grenzen op te zoeken. Het fijne aan jong zijn is dat dat kan, omdat alle ruimt er bestaat om dat te doen. Het is niet dat je het niet meer zou kunnen wanneer je ouder bent, maar wanneer je jong bent en dan al begint met je dromen te volgen, dan heb je een heel leven daarna om daarvan te genieten.

Maar ben ik nu succesvol na die reis die ik heb gemaakt? Om eerlijk te zijn weet ik het niet. Het voelt alsof ik nog een hele weg heb te gaan. Ik wil nog zoveel dingen bereiken. Eén van mijn doelen is wanneer ik oud ben dat ik terug kan kijken op een leven waar ik alles uit heb gehaald wat erin zit. Dan pas zou ik kunnen bepalen of ik echt een succesvol leven heb geleid.

Inmiddels is geen wraak meer wat ervoor zorgt dat ik succesvol wil zijn. Ik heb gemerkt dat het altijd al in mij zat om mijn dromen te willen volgen. En hoe erg het ook is, dat ik eerder niet zo fijn in de klas heb gezeten was voor mij het duwtje in de rug dat ik door wilde gaan. Niet opgeven, want wat kan nou erger zijn dan de situatie waar ik mij toen in begaf?

Ik blijven werken naar mijn dromen. Niet alleen mijn dromen vervullen, maar ook nieuwe dromen creëren. Let’s kick some ass! Als ik een nacht door wil halen om een boek uit te lezen, dan doe ik dat. Als ik een reis wil maken naar de andere kant van de wereld, dan zal ik mijn reis uitstippelen, hard werken om geld te kunnen sparen om vervolgens met mijn backpack op mijn rug naar het onbekende te vertrekken.

Bang zijn om gigantisch de fout in te gaan is niet erg en het moet je zeker niet weerhouden om dingen niet te doen. De keer dat ik aan het backpacken was door Engeland en mijn kamer dubbel geboekt was kon ik wel huilen door de moeheid en geen idee hebben waar ik aan toe was. Adem in. Adem uit. En door. De keer dat ik ein-de-lijk naar Amsterdam ging en alles mis kon gaan met de trein wat er mis kon gaan. Ik had toen nog nooit in Nederland met de trein gereisd en was nog nooit in hartje Amsterdam geweest. Adem in. Adem uit. En door. Dit zijn kleine dingen voor mij nu, maar ze waren erg groot toen ik nog geen weet had. Ik stortte me in het onbekende en dat was niet altijd fijn. Toch zou ik ondanks alles deze momenten het niet anders hebben willen ervaren.

Ja, het was alles behalve fijn. En ja, het huilen stond mij nader dan het lachen. Maar om nou naar een veilige haven te rennen, omdat het makkelijker is vond ik het niet waard. Juist de momenten dat alles misgaat en hoe jij daar vervolgens op reageert is het moment wat je vormt. Ik rende niet weg, ik zette door. Continu mijn eigen grenzen aan het verleggen. Ik zie wel waar het mij brengt. Ondanks dat ik mijn dromen volg is dat nog geen voorspelling voor mijn toekomst.

Elke keer wanneer ik denk of zeg: ‘Let’s kick some ass!’ Volg ik mijn droom. Ik weet niet waar het mij brengt. Ik weet niet hoe keihard ik op gezicht ga vallen. Ik weet niet of ik mezelf tegen zal komen. Maar wat ik wel weet is dat het altijd beter zal zijn voor mij, dan van te voren al weten wat de dag mij zal brengen.

Adem in. Adem uit. En door!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


One response to “Let’s kick some ass!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.