Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Gepost op 29 juni 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

 

Titel: Liefde & Gelato

Auteur: Jenna Evans Welch

Verschenen: juli 2016

Pagina’s: 320

Uitgever: Harper Collins

Waardering: 7/10

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.


Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo… 

Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

Tijdens een hitte golf hier in Nederland had ik zin in een schattig boek die geschikt is voor de perfecte zomerdag: veel zon, lekker buiten zitten en een ijskoud drankje. L&G is een snelle read die het zomers gevoel oproept en ik had tevens zin om naar Italië te gaan. Maar een hoogstandje is dit boek zeker niet De relaties (zowel vriendschappelijk, romantisch als de relatie tussen familieleden) zijn oppervlakkig en krijgen weinig diepgang. Jammer, want dit boek heeft ontzettend veel potentiële mogelijkheden voor een diepgaand boek.

Lina haar moeder krijgt te horen dat ze alvleesklierkanker heeft, en nog geen 4 maanden later is ze overleden. Tijdens de periodes in het ziekenhuis, krijgt Lina in één keer verhalen over de vriendschap tussen haar moeder en ene Howard te horen. Howard van wie ze nog nooit gehoord heeft. Howard van wie ze denkt dat dit haar vader is. Om alles nog erger te maken, besluit haar moeder zonder goedkeuring van haar dochter dat Lina naar Italië moet gaan, om bij Howard te blijven. Howard die dus een volkomen vreemdeling is.

Meteen bij aankomst gebeurde er iets wat ik niet zag aankomen en dat was haar slaapplek en waar ze de zomer zou gaan wonen. Ik ga niet verklappen waar, want dat laat ik graag een verrassing. Wanneer ze pas in Italie is komt ze in bezit van het oude dagboek van haar moeder toen zij in daar woonde. En wauw, dat was de reden waarom ik dit boek graag wilde gaan lezen. Dagboeken spelen namelijk ook een grote rol in mijn leven.

De personages hebben helaas niet erg veel diepte. Het boek gaat dan ook niet heel erg diep in op de dood van de hoofdpersonage haar moeder. Het is daardoor een typisch luchtig zomer roman. Wel vind ik het leuk hoe familiebanden gepresenteerd worden. Dat wist mij echt te raken.

De schrijfstijl is vlot, het heeft niet zo zeer mooie zinnen, maar de auteur weet je wel mee te nemen in haar verhaal. Ze schrijft ontzettend beeldend waardoor ik het boek als een film voor me zag. Ik denk dan ook dat dit boek onwijs geschikt zou zijn om mijn nieuwe favoriete chickflick te worden.

Het boek is schattig en heerlijk zomers, de personages zijn grappig. Ik miste alleen de diepgang waarvan ik vind dat dit boek zou moeten hebben. Juist omdat het boek zo’n onwijs goede basis heeft met het dagboek. Jammer, dat het niet verder uitgewerkt werd. Wel fijn dat ik nadat ik dit boek uit had helemaal klaar was voor de zomer en zin kreeg om meer boeken te gaan lezen.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.