Lola & de boy next door – Stephanie Perkins

Posted on June 30 2016 by Katja in Boeken / 0 Comments

katjalola

Titel: Lola & de boy next door

Auteur: Stephanie Perkins

Verschenen: april 2016

Pagina’s: 256

Uitgever: Best of YA

Waardering: 7/10

De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Tussen mijn tentamens door van filosofie vind ik het heerlijk om contemporary te lezen. Een fijn liefdesverhaal voor tussendoor.

Lola vond ik een erg leuk personage. Al moest ik wel even aan haar wennen. Ik vond haar soms iets ‘te’ en begreep niet helemaal wat het personage wilde. Ondanks dat je het al mijlen van te voren ziet aankomen hoe het verhaal gaat verlopen. Toch waren er kleine details die voor mij als verrassing kwamen.

Ik kan niet zeggen welk boek ik beter vond Anna of Lola, want ze waren beide totaal anders en het zijn ook boeken die volledig op zichzelf staan. Anna heb ik dan ook gelezen toen ik zelf in Parijs was en helaas was dat niet het geval met Lola in San Francisco.

De sfeer in Anna is wel terug te vinden in Lola. Het verhaal is niet uitbundig. Het verhaal is zo fijn doordat het een klein verhaal is met leuke personages. De schrijfstijl van Stephanie leest nog steeds heerlijk weg en het was erg fijn om Anna en St. Clair even terug te ‘zien’ in de boeken.

Oh en by the way… Geef mij maar zo’n boy next door!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.