Made in Korea – Sarah Suk

Gepost op 16 mei 2022 door Katja in Boeken / 0 Comments

Heb je zin in een dubbele pov en een heerlijke luchtige romcom die ook serieuze onderwerpen aansnijdt? Dan is Made in Korea precies het boek waar je naar op zoek bent!

Titel: Made in Korea
Auteur: Sarah Suk
Verschenen: mei 2021
Pagina’s: 336
Uitgever: Simon & Schuster
Waardering: 8/10

There’s nothing Valerie Kwon loves more than making a good sale. Together with her cousin Charlie, they run V&C K-BEAUTY, their school’s most successful student-run enterprise. With each sale, Valerie gets closer to taking her beloved and adventurous halmeoni to her dream city, Paris.
Enter the new kid in class, Wes Jung, who is determined to pursue music after graduation despite his parents’ major disapproval. When his classmates clamor to buy the K-pop branded beauty products his mom gave him to “make new friends,” he sees an opportunity—one that may be the key to help him pay for the music school tuition he knows his parents won’t cover…
What he doesn’t realize, though, is that he is now V&C K-BEAUTY’s biggest competitor.
Stakes are high as Valerie and Wes try to outsell each other, make the most money, and take the throne for the best business in school—all while trying to resist the undeniable spark that’s crackling between them. From hiring spies to all-or-nothing bets, the competition is much more than either of them bargained for.
But one thing is clear: only one Korean business can come out on top.

Heb je zin in een dubbele pov en een heerlijke luchtige romcom die ook serieuze onderwerpen aansnijdt? Dan is Made in Korea precies het boek waar je naar op zoek bent! Het verhaallijn is erg dynamisch en grappig door het hij-zei/zij-zei verhaallijn van twee Koreaans-Amerikaanse tieners.
Valerie is ambitieus, vindingrijk met een scherp zakelijk gevoel. Terwijl Wes veel minder assertief is en een tikkeltje sociaal onhandig is, maar wel geheel scherpzinnig op zijn eigen manier.

Het plot van Made in Korea is over-the-top op een K-drama manier, met wendingen die de spanning verhogen naarmate het verhaal zich ontvouwt. Maar wat het boek echt voor mij maakte, is dat de lichtere romcom-elementen zijn gebaseerd op serieuzere thema’s. Hoewel Valerie en Wes aan de oppervlakte misschien anders lijken, snakken ze allebei naar de goedkeuring en steun van hun ouders. Valerie’s moeder vergelijkt haar constant met haar perfect-op-papier oudere zus en doet haar K-beauty-bedrijf af als kinderspel. De vader van Wes verlangt van hem dat hij een stabiel werkveld zoekt en zijn dromen om muzikant te worden laat varen. De conflicten in in het verhaal geven diepte aan de motivaties van de hoofdpersonen in hun concurrerende bedrijven en creëren een gemeenschappelijke basis tussen hen voor hun bloeiende vriendschap.

Wat dit boek ook een sterke romcom maakt is dat de ondersteunende personages allemaal hun eigen stem hebben: Charlie, de neef en zakenpartner van Valerie; Pauline, die samenwerkt met Wes voor zijn bedrijf als een manier om contact te maken met haar haar Koreaanse roots; en Taemin,die zijn best doet om een ​​nieuwe weg in te slaan. 
Al deze personages zorgen ervoor dat het verhaal verschillende wendingen maakt. Anders dan bij veel verhalen waar de hoofdrolspelers de enige katalysators lijken te zijn. 

Als je me had verteld dat de auteur al meerdere boeken heeft geschreven, dan had ik je geloofd, maar dit is pas haar debuut! Ik ben zeer onder de indruk van haar schrijfstijl. Luchtig, serieus en weet tegelijkertijd ook de spanning op te bouwen. Ik zou willen zeggen dat haar boek een echte pageturner is, maar ik heb het beluisterd als audioboek. Desondanks kon ik uren aaneengesloten luisteren naar het verhaal. 

Tijdens het lezen van Made in Korea heb ik meerdere keren hardop gelachen, en het heeft ervoor gezorgd dat ik niet kan wachten om meer werk van de auteur in de toekomst te lezen! Made in Korea is de perfecte K-drama in boekvorm om deze zomer te gaan lezen.

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.