Meet & Greet met Kristen Ciccarelli

Posted on November 11 2017 by Katja in Boeken, evenement / 0 Comments

Op 9 november in boekhandel Broese te Utrecht vond de meet & greet plaats met de auteur van Iskari, Kristen Ciccarelli. In een mini verslag vertel ik er iets over. Lees je mee?

Maar wacht even… Waar gaat Iskari over?

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Ik was ruim op tijd voor de meet & greet. Dat kwam goed uit, want ik moest het boek nog kopen. Ik had namelijk geen tijd om het boek te lezen vooraf en aangezien Broese de plek van het event was vind ik het wel zo netjes om het  boek daar te kopen. Ik had dan wel een boek achteruit laten zetten voor het geval de boeken uitverkocht zouden zijn. Wat een nachtmerrie zou dat zijn!

Voor het event begon had ik onwijs leuk gesprek met een andere lezer (nou ja technisch gezien was ik toen nog geen lezer). Over tattoos, boeken, boek gerelateerde tattoos en poëzie.

De meet & greet begon met Kristen die wat dingen over haar boek vertelde. Het huidige boek is namelijk niet haar eerste versie. Het is haar derde! Op haar zeventiende begon ze aan het verhaal en sindsdien heeft ze het dus een paar keer herschreven. Ze werd meer dan 80 keer afgewezen voordat ze haar huidige literaire agent heeft en vanaf dat moment ging haar bookdeal vrij snel. Kristen vertelde dat haar verhaal, Iskari, al beter bereisd is dan haarzelf. Aangezien het boek al naar een aantal talen is vertaald.

Als één van de eersten liet ik mijn boek signeren, zodat ik op tijd weg kon terug naar het noorden van het land. Kristen liet een persoonlijke note achter in mijn boek en we maakten een selfie.

Ik kijk enorm uit naar Iskari! Het staat dan ook in mijn TBR van deze maand.

Bedankt Blossom Books en Broese voor de meet & greet. En bedankt Kristen voor de tijd die je maakte tijdens je vakantie!

Liefs,

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.