Ga ik nog reizen in 2017?

Posted on November 14 2017 by Katja in Reizen / 2 Comments

Reizen. Ik ben er dol op! Tot nu toe ben ik al vier keer op vakantie geweest. Waarvan twee in Nederland. Maar ga ik dit jaar nog een keer op reis?

Afgelopen 2 maart stapte ik voor de eerste keer in een vliegtuig samen met vriendin Rosa. We ging naar Praag op citytrip. We zaten daar in een ontzettend fijn appartement. Echt één van de beste Airbnb’s waar ik ooit heb geslapen! Daarnaast was Praag een fijne stad waar we veel hebben gedaan en heel veel hebben gegeten. Van te voren had ik niet verwacht dat de Tsjechische keuken zo lekker zou zijn! Het lijkt me ontzettend leuk om in de toekomst meer van Tsjechië te ontdekken.

In het op een na laatste weekend van april ging ik samen met vriendin Jessica een lang weekend weg naar Haarzuilens. Aangezien we beiden in het noorden van het land wonen maakten we samen een roadtrip! Ontzettend leuk met de muziek keihard aan. Waarom Haarzuilens? We hadden verschillende YALFest activiteiten dat weekend en daarom wilden we ergens centraal in het land slapen. Daarnaast zijn er niet veel slaapplekken rondom Utrecht waar je je auto kan parkeren. Ook wilden we tegenwicht hebben voor onze drukke activiteiten. Haarzuilens bevindt zich in een rustige omgeving en onze B&B had elke ochtend een heerlijk ontbijt voor ons klaar staan.

Ik was nog maar net terug van Haarzuilens of ik pakte mijn koffer opnieuw in en deze keer voor Ierland! Ik maakte op 2 mei mijn eerste soloreis van 2017. Dat was mijn eerste keer alleen vliegen en nog maar mijn tweede vliegreis. Ik vond het onwijs leuk en Ierland heeft mijn hart gestolen! Ik genoot van de gastvrijheid van de mensen, de cultuur en ik was blij met hoe compact de stad is. Ik had een fantastische Airbnb host, van haar heb ik de Ierse cultuur mogen leren en sprak ik na een aantal dagen gaelic. Dit smaragd groene land staat dan ook heel hoog op mijn lijstje om in 2018 opnieuw te bezoeken.

Afgelopen zomer was het mijn plan om naar Hamburg in Duitsland of Gdansk in Polen af te reizen. Beide plannen gingen niet door in verband met school en stage. Jammer, maar helaas. Maar toen kwamen vriendin Eline en ik met een idee. Vervolgens ging ik een midweek naar Haarlem.

Dit zou betekenen dat ik tot nu toe vier keer op vakantie ben geweest dit jaar. Maar ga ik nog een keer op vakantie dit jaar? Ja! Het eerste plan was om naar Ierland te gaan samen met mijn beste vriendin met oud en nieuw. We zijn beiden niet dol op particulier afgestoken vuurwerk en Ierland is het enige land in Europa die vuurwerk voor particulieren verboden heeft. Daarnaast is het wel Ierland! Maar helaas net toen we wilden boeken waren de appartementen dichtbij het centrum van de stad verhuurd. We gingen beiden op zoek naar andere plaatsen om Oudejaarsavond te vieren. Uiteindelijk kwam ik met het idee om het te vieren op dezelfde plek waar we het al een paar jaar hebben gevierd. In een landhuis in het noorden van Nederland. Eigenlijk komt het goed uit dat we niet naar Ierland gaan, want dit is namelijk het laatste jaar dat we Oudejaarsavond in het landhuis kunnen vieren. Het pand is namelijk verkocht. Samen met mijn beste vriendin zijn we van plan om het dit jaar groot aan te pakken en daarom gaan we ook een lang weekend weg.

Dus aan het einde van 2017 ben ik vijf keer op vakantie geweest (of nou ja mijn vijfde vakantie is dan nog bezig). Waarvan drie keer dus in Nederland. Ik hoop dat mijn reizen in 2018 meer in het buitenland zullen plaatsvinden, maar ik mag zeker niet klagen met al deze mooie reizen.

Ga jij dit jaar nog op reis?

Liefs,

Tags:


2 responses to “Ga ik nog reizen in 2017?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.