Meppel, mijn nieuwe thuis

Posted on January 29 2019 by Katja in Schrijfsels / 0 Comments


Vandaag, 29 januari, woon ik precies twee weken in Meppel. Terug naar het Noorden waar ik ben opgegroeid. Maar deze keer in Drenthe en niet in Groningen. Het is zeker even wennen, aangezien het al even geleden is dat ik in een normaal huis heb gewoond.

Het is best wel gek en zeker ook even wennen. Ik heb al anderhalf jaar niet meer in een normaal huis gewoond. OkΓ©, ik heb even wat tijd overbrugd vorig jaar voor 3 maanden lang bij mijn moeder. Aangezien ik toen tussen het landgoed en het museum in zat. Ik sta er eigenlijk niet genoeg bij stil. Want hoe tof is het dat ik onder andere op een landgoed en een museum heb mogen wonen?

Toen ik aan vrienden vertelde dat ik voor de verandering in huis zou gaan wonen, konden ze het zich bijna niet meer voorstellen. Het was zo niet Katja. Tot ik ze vertelde dat ik het huis nog nooit had gezien. Ik had al ‘ja’ gezegd zonder dat ik echt iets van het huis wist. Dat maakte het toch nog een beetje Katja. Het avontuur instappen zonder te weten waar het tot gaat leiden.

Lees hier over mijn afscheid van Winterswijk.

Ik mis Winterswijk best wel. De Achterhoek is een warme plek en het Noorden van het land blijft toch vaak wat killer. Daarnaast kan ik me geen enkel dorp zoals Winterswijk voorstellen. Gelukkig heeft Meppel een knusse stadcentrum. En hΓ©, ik woon eindelijk weer in een stad! Daar ben ik enorm blij mee. Vanaf hier zijn andere steden ook een stuk makkelijker te bereiken. Mijn eerste week hier deed ik rustig aan. Even bijkomen van alles. Waaronder detoxen van de pc. Ik hoef er namelijk niet elke dag meer zo ontzettend lang achter te zitten. In de ochtend voor werk was ik meestal nog dingen aan het doen voor mijn blog of social media en in de avond opnieuw. Vergeet ook de hele dag op werk niet. Nu hoef ik alleen voor mijn bedrijf en blog achter de computer. Mijn eigen tijd indelen.

Doordat ik meer tijd heb, kan ik oude hobby’s weer oppakken. Die ik altijd super leuk vond om te doen, maar nier kon vanwege stage, school en de blog. Heerlijk om weer dingen te kunnen doen die ik in tijden niet heb gekund. Daarnaast ben ik ook dol op de keuken in mijn nieuwe huis. Het is niet groot, maar luxer dan ik in tijden heb gehad. Koken vind ik ontspannend. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met eten. Daarnaast heb ik ook lang de rust niet gehad om een boek op te pakken. In het begin had ik er wel moeite mee, maar het is me gelukt. Ik heb de leesflow weer te pakken!

Gisteren had ik het met mijn huisgenoot over het feit dat ik al twee weken in Meppel woon. Het voelde voor ons beiden alsof ik al veel langer dan dat hier ben. Twee maanden komt meer in de buurt. Maar toch is het ‘maar’ twee weken. Ik moet absoluut nog even wennen aan deze stad en de plek waar ik woon en dat is prima. Het is lang geleden dat ik echt de kans kreeg om ergens langer dan zeven maanden te kunnen en mogen wonen.

Een nieuw huis, een nieuwe stad en op naar een nieuw avontuur!

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.