Mijn Ondernemers Leven #1: Fulltime ondernemer

Posted on January 26 2019 by Katja in Ondernemen / 0 Comments

Op mijn 17de begon ik mijn eerste bedrijf. Op mijn 19de startte ik mijn tweede bedrijf genaamd That Blonde Woman. Maar nog nooit eerder heb ik fulltime gewerkt voor mijn eigen bedrijf tot nu in 2019.

Twee bedrijven terwijl ik nog maar een tiener was. Ik ben er super trots op dat ik al zo jong bezig was met mijn administratie en mijn eigen inkomsten probeerde te verdienen. De afgelopen jaren heb ik voor heel wat verschillende bedrijven mogen werken, maar toch bleef het gevoel altijd dat ik helemaal voor mezelf zou willen beginnen. En nu in 2019 is het moment daar. Afgelopen week was mijn eerste week als fulltime ondernemer. Eerder deed ik het er eigenlijk bij naast school en stage, maar nu kan ik er eindelijk al mijn tijd in stoppen. Hoe mijn week er uit zag?

Op maandag doe ik altijd de minder leuke dingen van de week. Zo deed ik mijn administratie, omzetbelasting en moest ik verschillende dingen bij de bank regelen. Daarna was die dag helaas al weer voorbij. Maar wat was ik blij dat het allemaal achter de rug was, zodat ik me de volgende dag kon richten op het creatieve gedeelte. Of nou ja, daar hoopte ik op. Op dinsdag was ik minder creatief dan ik eerst had gepland. Online zag ik een leuk project voorbij komen en daarvoor zette ik snel een pitch in elkaar. Duimen maar dat ik word uitgekozen! Voor de rest was ik heel veel aan het mailen die dag.

Woensdag had ik best wel een dip. Ik merkte dat ik toch nog vrij moe was. In mijn eerste week als fulltime ondernemer doe ik het nog rustig aan. Het is lang geleden dat ik echt vrij was. Geen school, geen stage en daarom gun ik mezelf ook veel rust. Ik maak werkdagen van 5 uur en dat past het beste bij mij. In de middag na de lunch hoor ik terug van een paar bedrijven die ik de dag ervoor heb gemaild. Voor het bedrijf waar ik de pitch voor schreef, heeft me uitgenodigd voor een gesprek begin februari! Ik sprong een gat in de lucht. Nu hopen dat onze bedrijven goed bij elkaar passen om de samenwerking aan te gaan. Het gaf in ieder geval een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen en daarnaast wist ik op deze manier ook dat ik toch wel op de goede weg zit met mijn bedrijf, dat is toch altijd weer afwachten. Een bedrijf kan wel zo mooi bedacht zijn, maar als er geen vraag naar is… dan moet je de boel toch opnieuw evalueren.

De volgende dag, donderdag, heb ik in de ochtend vrij genomen. Ik ga samen met mijn huisgenoot naar de markt om groente en fruit op te halen en daarna naar de winkel voor de overige boodschappen. In de middag ga ik wat bloggen en maak ik verschillende planningen. Vrijdag ben ik bezig om verschillende toekomstplannen meer vorm te geven. In de middag maak ik een lange wandeling.

Zaterdag (vandaag) neem ik vrij en zondag ga ik met wat creatieve ideeΓ«n aan de slag. Ik neem volgende week ergens nog door de weeks vrij en heb volgend weekend voor een lang weekend al plannen, dus ga ik alvast vooruitwerken. Daarnaast ben ik van plan om vanaf volgende week een nieuwe pagina online te zetten op deze website en daar ben ik ook lekker druk mee bezig. Ook wil ik nog een paar nieuwe bedrijven benaderen voor mogelijke samenwerkingen. Ik had me geen betere eerste week als fulltime ondernemer kunnen wensen!

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.