Mid Year Book Freak Out Tag

Gepost op June 28 2019 door Katja in Boeken / 2 Comments

Onlangs zag ik deze tag voorbij komen op Craving Pages. Echt een super leuke manier om mijn leesvorderingen te laten zien.

1. Best book you’ve read so far in 2019.

Ik heb nog niet super veel boeken gelezen dusver 16 en ongeveer ook net zoveel manuscripten. Eigenlijk best veel maar ik kan het maar hebben over 16 boeken. Hmmm, ik denk dat ik voor Iskari ga. Ik vond het zo’n heerlijk verhaal en ik herinner me nu dat ik snel het tweede deel maar moet aanschaffen om te kunnen lezen.

2. Best sequel you’ve read so far in 2019.

Ik heb eigenlijk best veel delen uit series gelezen, maar er waren er maar twee een tweede deel. Het tweede deel van De Graces, Vervloekingen, vond ik echt niets, dus deze gaat naar Nova van The Renegades-serie. Grappig genoeg vond ik dat juist het minste boek uit de trilogie. Maar het was absoluut een heel stuk beter dan Vervloekingen.

3. New release you haven’t read yet, but want to.

Ziel van het zwaard, de laatste Julie Kagawa die is uitgekomen! Ik heb het boek zelfs nog niets eens thuis liggen. En dat terwijl ik juist zo uitkijk naar het vervolg van Schaduw van de Vos.

4. Most anticipated release for the second half of the year.

Het derde deel van Iskari! Die komt in november uit bij Blossom Books en lijkt me zo tof.

5. Biggest disappointment.

Vervloekingen. Ik was dol op het eerste deel, maar het tweede deel vond ik echt verschrikkelijk…

6. Biggest surprise.

The Renegades-serie. Ik heb zo enorm genoten! Elke deel was zo mooi geschreven, filmisch en heerlijke personages. Zo fijn om aan het begin van de zomer te lezen.

7. Favourite new author. (Debut or new to you)

Sally Rooney. Normale mensen was mijn eerste boek die ik van haar las en wat een fijne literaire roman. Deze vrouw schrijft werkelijk fantastisch.

8. Newest fictional crush.

De prof uit Rebel van The Renegades-serie. Veeg. Me. Op.

9. Newest favourite character.

De personage die Rebel (haar bijnaam) is in het gelijknamige boek. Zij was zo goed beschreven. Ik voelde meteen een connectie met haar.

10. Book that made you cry.

Eigenlijk huil ik helemaal niet snel, maar onlangs las ik een fantastisch manuscript en die liet de tranen over mijn wangen lopen. Zo’n sterk verhaal. Hopelijk wordt het volgend jaar ook naar het Nederlands vertaald. Sorry, maar van de boeken die ik heb gelezen heb ik er bij geen één gehuild.

11. Book that made you happy.

Oké, ik ben er zojuist achter gekomen dat ik niet echt super vrolijke boeken heb gelezen dit half jaar. Oeps! Nou ja, welk boek in ieder geval me een paar keer heeft doen glimlachen is De Kroon van Kiera Cass.

12. Most beautiful book you’ve bought so far this year (or received)

Zonderling van Laini Taylor heb ik ontvangen als recensie-exemplaar en wat een pareltje als je alleen al kijkt naar de cover!

13. What books do you need to read by the end of the year?

De kraaien van Leigh Bardugo. Het is eigenlijk echt niet meer grappig dat ik het nog steeds niet heb gelezen. Dus ja, die heeft voor mij best wel veel prioriteit. Voor de rest heb ik niet zo’n enorm druk.

Welk boek wil jij hebben gelezen voor het einde van het jaar?

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mid Year Book Freak Out Tag

  1. Ik heb echt nog veeeeel boeken in mijn kast staan die ik nog wil lezen, maar ik heb er niet echt specifieke voor dit jaar. Wel verheug ik me enorm op Verknocht die hopelijk vanmiddag in mijn brievenbus ligt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.