Mijn 2024 Bucket List

Gepost op 22 januari 2024 door Katja in Bucket List / 0 Comments

Een nieuw jaar, een nieuwe bucket list en tijd om nog meer dromen waar te maken!

Dit jaar kan nog weleens heel anders uitpakken dan ik op het moment verwacht. Daarom zijn de meeste bucket list punten vrij flexibel. Ik heb wel ideeën hoe ik bepaalde punten wil invullen, maar de uitwerking staat zeker niet vast. Geen probleem, want ik hou van spontaniteit en ga graag in op dingen die op mijn pad komen. Al heb ik aan de andere kant ook al een aantal uurtjes gestopt met het doen van research en plannen verzinnen. Ik vind het heerlijk om een landkaart te pakken, vervolgens plekken opzoeken en de geschiedenis ervan. Zeker een heerlijke bezigheid als je opzoek bent om minder toeristische plaatsen te bezoeken of dingen te doen waar je zelf eerst helemaal niet aan had gedacht.
De bucket list voor 2024 staat vol met uiteenlopende dingen: van reizen tot ervaringen. Ik heb er heel veel zin in, want sommige dingen zijn al gepland en andere punten zullen gedurende het jaar op mijn pad komen. 

Muziek gerelateerd iets bezoeken
Dit is een bucket list punt dat ik van vorig jaar meeneem naar dit jaar. De muziek gerelateerde dingen die ik wilde bezoeken pasten net niet helemaal in mijn  planning of waren om andere redenen niet haalbaar. Zoals een festival in Parijs waar een van mijn favoriete bands ging optreden. Maar helaas was dat festival midden in de zomer wanneer de kans op hittegolf erg groot is, en ik heb een hitte allergie. Met weinig tot geen beschutting, moest ik dit festival helaas overslaan. Jammer, maar hopelijk komen er dit jaar andere mogelijkheden. Het enige wat op het moment vaststaat is Taylor Swift in Duitsland, en daar kan ik zeker niet op wachten! Als Swiftie voor de afgelopen 15(?!) jaar zal dit de eerste keer zijn dat ik haar live ga zien.
Ik hoop ook nog andere muziek gerelateerde dingen te bezoeken. Het lijkt me leuk om naar Hamburg te gaan komend voorjaar en aangezien Hamburg bekend staat om klassieke muziek en het is tevens een van de musical hoofdsteden van de wereld. We gaan het zien waar ik dit jaar allemaal ga belanden! 

Slapen in een kasteel
Afhankelijk van hoelang je deze blog volgt, dan weet je waarschijnlijk wel op wat voor bijzondere plekken ik allemaal heb gewoond. Van een landgoed tot een museum. Nu ik weer in een gewoon huis op het Nederlandse platteland woon, kriebelt het weer om op bijzondere plekken te slapen. Zo ging ik afgelopen herfst in een omgebouwd klooster slapen, dat was een hele bijzondere ervaring en ik kan er geen genoeg van krijgen. Dus de volgende logische stap lijkt me een kasteel? Ik heb werkelijk nog geen idee hoe of waar, maar ik denk dat ik dat ergens in Duitsland of Oostenrijk ga doen. Met name Duitsland staat bekend om de vele kastelen waar je kan verblijven.

Nieuwe tatoeages laten zetten

Op bijzondere plekken slapen was niet het enige wat bij mij begon te kriebelen. Ondanks dat ik al eerder tatoeages heb laten zetten, is dit een punt dat ik zo ontzettend graag opnieuw wil beleven dat ik het besloot om het op mijn lijst van dit jaar te zetten. Ik beloof plechtig dat ik in 2025 met een specifieke bucket list ga komen. Voor dit jaar wil ik gewoon alles kunnen doen waar ik in 2023 al zin in had, maar toen niet kon doen om wat voor reden dan ook.

Drie nieuwe plekken bezoeken
Afgelopen jaar ging ik best vaak op reis, maar een aantal keer naar plekken waar ik al eerder was geweest. Voor dit jaar maak ik het mijn missie om tenminste drie nieuwe plekken te bezoeken. Nog niets staat vast, wel heb ik een aantal ideeën. In Duitsland zou ik graag Hamburg, Bremen, Leipzig en Dresden willen bezoeken. Daarnaast staat Oostenrijk ook hoog op mijn lijstje. Ik ben al een aantal keer door het land gereisd, maar heb er nooit langer dan een paar uurtjes doorgebracht. Een goede vriendin van mij uit de VS moet voor werk komende zomer naar Oostenrijk, op de dagen dat ze vakantie opneemt, hopen we samen vakantie te kunnen nemen. Super leuk, want we hebben elkaar door een zekere situatie in de wereld heel lang niet in het echt gezien. Nog geen enkel plan staat vast, toch kijk ik nu al uit naar alle reizen. 

Vijf “onbekommerde” dingen doen
Elk jaar bedenk ik een zin of woord die beschrijft hoe ik het jaar wil ingaan. Voor 2023 was het: je hebt niets te verliezen. “Onbekommerd” is mijn woord voor 2024. Iets waar ik de afgelopen weken al naar heb geleefd. Dit jaar wil ik het avontuur aangaan, wanneer en waar ik kan! Geheel onbekommerd. Daarom is het mijn plan om tenminste vijf onbekommerde dingen te doen en ja de invulling is dus ook voor mij nog een verrassing!

Wat staat er op jouw bucket list voor dit jaar?

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.