Mijn Bucket List 2022 Update

Gepost op June 20 2022 door Katja in Bucket List / 0 Comments

Hoe staat het ervoor met mijn bucket list en met mijn dromen? Je leest het in deze blog!

Duits volledig naar B2
Doordat ik eind november 2021 naar Berlijn verhuisde, maakte ik grote sprongen met mijn Duitse taalvaardigheid. Met name de eerste twee weken zag ik veel vooruitgang. Eind 2021 zat ik kwa luister- en leesvaardigheden op B2 niveau. Wellicht dat het zelfs al aardig richting de C1 ging. Begin 2022 lag spreken op B1 niveau en hetzelfde gold voor schrijven.  
Maar hoe gaat het nu? Inmiddels woon ik al even in Nederland en kom ik veel minder in aanraking met de Duitse taal. Iets wat ik erg jammer vind. En toen kwamen ook nog verschillende gebeurtenissen op me af, waardoor Duits leren niet meer mijn prioriteit had. 

Inmiddels ben ik de taal weer aan het oppakken en ik merk dat ik minder achterstand heb dan ik had gedacht. Ik denk dat het komt omdat ik de taal wel ben blijven onderhouden door te shadowen. Zo stuurde ik berichtjes naar mijn vrienden in Berlijn en probeer ik zo nu en dan bewust een poging te doen om in het Duits te denken. Dat maakt zeker een verschil merk ik. 

Mijn eerste Koreaanse boek
Doordat ik ondanks alle gebeurtenissen wel Koreaans ben blijven shadowen (kijken van tv-shows, luisteren naar muziek, etc.), merk ik dat ik toch vooruitgang heb geboekt met Koreaans leren. Maar ben ik al toe aan het lezen van mijn eerste Koreaanse boek? Nee, zover ben ik nog lang niet! Ik denk dat dit een veel realistischer doel is voor de tweede helft van het jaar. Voor nu focus ik me op grammatica en het uitbreiden van mijn woordenschat. En dan hoop ik ergens in oktober mijn eerste boek in het Koreaans te lezen. 

Start met Italiaans leren
Zei iemand daar polyglot? Wat heb ik veel zin om aan deze taal te beginnen! Ik ben door de omstandigheden er nog niet mee bezig geweest, maar ik hoop dat die tijd aanbreekt in augustus. Voor nu focus ik me op Duits en Koreaans. 

Mijn prozabundel (grotendeels) afschrijven
Ja, ook dit punt liep heel veel vertraging op. Ik hoop eind augustus al mijn huidige gedichten verwerkt te hebben. En wie weet dat ik er nog wat bijschrijf. Begin september hoop ik in ieder geval een overzicht te hebben van wat nog mist en een plan te hebben voor hoe ik de rest wil gaan aanpakken. Ik denk voor nu dat ik er ook nog een deel van 2023 mee bezig zal zijn en dat is oké. Het is een creatief project en dat kan je niet forceren. 

Nieuwe marketingvaardigheden leren
Als marketeer wil ik blijven groeien en bijblijven. Sinds dit jaar werk ik als freelance copywriter en ik begin deze maand officieel in een nieuwe functie waardoor ik mijn marketingvaardigheden nog verder kan gaan uitbreiden. En ja, het is ook nog eens binnen mijn favoriete disciplines: content, e-mailmarketing, strategiebepaling en adviseren. Ook heb ik me gestort op een persoonlijk project en dat is videografie. Ik vind het super leuk om te doen en ik leer zo ontzettend veel, met name over storytelling waar ik zo dol op ben. 

Samenvatting
Ondanks dat dit jaar heel veel tegenslag kende, heb ik ook zeker dingen gedaan die me dichterbij mijn dromen brengen. Echter, voelt het ook best heftig dat het zwaarste gedeelte nu ligt bij de tweede helft van het jaar. Maar goed, het is niet anders. Daarnaast gaat het er ook niet om dat ik alle bucket list punten haal dit jaar. Het gaat erom dat ik stappen heb gezet om dichter bij mijn dromen te komen.

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.