Talenstudie herpakken | Koreaans, Duits en Italiaans

Gepost op 8 juni 2022 door Katja in Studeren / 0 Comments

De afgelopen twee maanden ben ik minder bezig geweest met mijn talenstudie, maar ik ga het vanaf nu weer oppakken!

Als je mijn blog “Mijn Ondernemers Leven” of een kijkje op mijn Insta heb genomen, dan weet je als het goed is wat er in de afgelopen tijd onder andere in mijn leven is gebeurd. De emotionele gebeurtenissen hielpen zeker niet mee om mijn doelen voor dit jaar gaan halen. En dat is oké. Liever dat ik er nu genoeg tijd aanbesteed, dan dat ik de toekomst tegen mezelf aanloop. 

Mijn talenstudie heb ik op een laag pitje gezet. Met Duits stopte ik volledig en Koreaans deed ik alleen hier en daar wat woordenschatuitbreiding en heel veel shadowing. Het moment dat ik wist dat ik er klaar voor was om nu weer verder te gaan met studeren? Toen mijn interesse werd gewekt om toch echt heel snel bezig te willen gaan met de Italiaanse taal. 

Duits
Oef, deze taal heb ik volledig laten vallen en dat is best pijnlijk, want dat betekent dat er straks heel veel werk op me ligt te wachten. Ik wil eerst beginnen met shadowing om er langzaam weer in te komen. Vervolgens is het mijn plan om me te focussen op woordenschat. Eind juli hoop ik gesprekken te voeren met vrienden uit Berlijn. Helaas, online voor nu, maar ik kan dan in ieder geval oefenen. 
Vanaf eind augustus hoop ik dan redelijk met alle vaardigheden op B1 niveau te zitten. Wie weet dat ik rond die tijd in Berlijn zit! Daar hoop ik in ieder geval wel op, zodat ik mijn vrienden kan zien, de taal kan onderhouden en uiteraard omdat ik gewoon zo dol ben op die stad!

Koreaans
Doordat ik ondanks alle gebeurtenissen wel Koreaans ben blijven shadowen (kijken van tv-shows, luisteren naar muziek, etc.), merk ik dat ik toch vooruitgang heb geboekt? Ja, ik zeg dit met een vraagteken omdat ik zelf erg verbaasd ben. Ik had het ergens niet verwacht, maar toen ik afgelopen weekend oude lessen ging reviewen begreep ik alles meteen en voelde het super logisch. Tegelijkertijd was mijn spraak erop vooruitgegaan en elke keer wanneer ik shadow merk ik dat ik de zinnen grammaticaal vrij snel begrijp. 
Hoe nu verder? Ik heb op het moment geen plan. In mijn Bucket List blog zei ik dat ik graag een Koreaans boek wil gaan lezen en ik heb werkelijk geen idee of ik dat ga halen. Maar ik denk dat ik binnenkort een Koreaans leesboek ga aanschaffen en dan kom ik er dan wel achter hoeveel en wat ik nog moet leren om het te kunnen lezen. 

Studieschema
Voor nu is het mijn plan om drie keer in de week Koreaans te leren. Een keer in de week de focus op woordenschat en twee keer in de week een online les volgen. Voor Duits een keer in de week bezig met woordenschat. En voor beiden talen geldt dat ik blijf shadowen

En Italiaans dan? 
Zoals je kon lezen in mijn blog “Taaldoelen” is het mijn plan om dit jaar ook aan Italiaans te beginnen. En het is nog steeds mijn wens om dat te doen. Maar eerst wil ik net een stapje hoger zitten met Duits en ik wil ook graag wat beter in de Koreaanse stof zitten. Wanneer dat allemaal goed gaat, dan ga ik officieel van start met Italiaans! Ik kan eigenlijk niet wachten, want ik heb er heel veel zin in. Ik hoop er later in de zomer mee bezig te gaan. 

Als laatste: Engels
Huh? Jaaaa… Mijn Engels is prima. Maar soms mis ik hier en daar nog net dat extra’s. Daar wil ik aan werken. Ook omdat een van mijn functies volledig Engelstalig is. Komende week wil ik gebruiken om een plan te maken hoe ik dat wil gaan aanpakken. Ga ik een cursus volgen? Of toch op eigen kracht met een studieboek erbij? Genoeg vragen, nu nog de antwoorden vinden. 

Welke taal heeft jouw focus op het moment? 

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.